17. 05. 2017 - 17:18
DIREKTOR WTA RAZOČARAN ODLUKOM FRANCUZA: Sharapova je već...
907
Shares
DIREKTOR WTA RAZOČARAN ODLUKOM FRANCUZA: Sharapova je već platila za svoju grešku!

Ruskinja zbog ranijeg dopinga nije pozvana na Roland Garros

DIREKTOR WTA RAZOČARAN ODLUKOM FRANCUZA: Sharapova je već platila za svoju grešku!

17. 05. 2017 - 17:18
0
Shares

Ruska teniserka Marija Sharapova neće učestvovati na ovogodišnjem Roland Garrosu, pošto je Teniski savez Francuske odlučio da joj ne dodijeli specijalnu pozivnicu zbog njene suspenzije zbog korištenja dopinga.

Predsjednik Teniske federacije Francuske Bernard Giudicelli obrazložio je da joj specijalna pozivnica nije dodijeljena zbog korištenja dopinga.

“Ja sam odlučio da Marija Sharapova ne dobije specijalnu pozivnicu. Veoma mi je žao zbog Marije, zbog njenih navijača. Oni će vjerovatno biti razočarani, ona će biti veoma razočarana. Ali, to je moja odgovornost, moja misija je da zaštitim igru i visoke standarde igre”, rekao je Giudicelli.

Sa takvom odlukom ne slaže se direktor WTA Steve Simon, istakavši da je Sharapova već platila za svoju grešku.

“Ona je odradila svoju kaznu i ne mogu da podržim odluku da ne dobije specijalnu pozivnicu. Ne postoje osnove za kažnjavanje izvan sankcija konačnih odluka po ovom pitanju”, rekao je Simon za BBC.

Ruskinja, koja je dva puta osvajala trofej Roland Garrosa, vratila se nedavno tenisu poslije 15-mjesečne suspenzije, nakon što je saopštila javnosti da je koristila nedozvoljena stimulativna sredstva, ne znajući da se nalaze na listi zabranjenih supstanci.

Budući da je 211. na WTA listi, zatražila je specijalnu pozivnicu za učešće na Roland Garrosu. No, za razliku od organizatora turnira u Stuttgartu, Madridu i Rimu, u Parizu joj nisu izašli u susret.

Otvoreno prvenstvo Francuske počinje 28. maja.

Učitaj još novosti