18. 05. 2017 - 20:52
ZABORAVITE MESSIJA I RONALDA: Ovo je evropski kralj napadača,...
907
Shares
ZABORAVITE MESSIJA I RONALDA: Ovo je evropski kralj napadača, zabio je 61 gol u 24 utakmice!

Mašina za golove iz Pljevlja

ZABORAVITE MESSIJA I RONALDA: Ovo je evropski kralj napadača, zabio je 61 gol u 24 utakmice!

18. 05. 2017 - 20:52
0
Shares

Milivoje Mrdak napadač crnogorskog fudbalskog kluba Pljevlja je statistički gledano kralj strijelaca, ispred najboljih igrača današnjice jer je igrač koji je zabio najviše golova u Evropi ove sezone!

Mrdak je zabio čak 61 gol u svega 24 utakmice nedavno završene regularne sezone Sjeverne regije. Riječ je o trećoj crnogorskoj ligi, u kojoj je 24-godišnji Crnogorac doslovno pravi stroj za golove. Još nevjerovatnije zvuči podatak da je trenutno, nakon Crnogorca, najbolji strijelac (svih) evropskih liga napadač engleskog petoligaša Donvera Riki Miler koji je zabio 42 gola u 43 utakmice.

Nakon njega najbliži Mrdaku je Messi iz Barcelone koji je zabio 35 golova u Primeri, koliko je zabio i Cavani iz PSG – a u Ligue 1.

“Dešavalo mi se da na jednoj utakmici postignem devet golova. Svakom timu u ligi barem sam jednom zatresao mrežu. To mi znači da vrijedim kao napadač. Dokazao sam sebi i drugima da mogu”, naglasio je Mrdak u razgovoru za crnogorske Dnevne Novine.

Pljevlja su, zahvaljujući sjajnom 190 cm visokom napadaču, osvojila Sjevernu regiju, u kojoj su završila ispred najvećeg rivala Brskova.

 

Učitaj još novosti