18. 05. 2017 - 21:21
N/FS BIH: Nadležni organi Saveza će provesti postupak i...
907
Shares
N/FS BIH: Nadležni organi Saveza će provesti postupak i žestoko odgovoriti propisanim mjerama!

Nakon skandaloznog ponašanja publike na Pecari

N/FS BIH: Nadležni organi Saveza će provesti postupak i žestoko odgovoriti propisanim mjerama!

18. 05. 2017 - 21:21
0
Shares

Povodom sinoćnjih nemilih događaja na stadionu Pecara oglasio se i Nogometni Savez Bosne i Hercegovine koji je danas izdao zvanično saopštenje u kojem navodi da će žestogo odgovoriti zbog sinoćnjih huliganskih istupa navijača Širokog Brijega.

Saopštenje vam prenosimo u potpunosti:

“Finale Kup-a svake države je svečani čin. Izgleda da to jedino nije slučaj u našoj zemlji, što potvrđuju događaji tokom i nakon revanš meča finala Kupa, odigranog sinoć u „Širokom Brijegu“, između ekipa NK „Široki Brijeg“ i FK „Sarajevo“ .

Veliko finale, koje je trebalo da bude istinski praznik nogometa, pretvoreno je u potpunu suprotnost, u sprovod civilizacijskih tekovina u najgorem obliku. Eskapada ničim izazvanog vulgarnog nacionalističkog vrijeđanja, rasizma i huliganizma, te ponižavajući odnos prema državnoj himni, nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim.

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine ne može i neće biti nijem i slijep na parole „Za dom spremni“, „Ubij baliju“ i sve ostale oblike ponašanja koji nemaju ništa zajedničko sa sportom. Nažalost, korektno ponašanje aktera na terenu i uzoran prijem gostujuće ekipe i zvanica prije utakmice od strane rukovodstva NK „Široki Brijeg“ ostali su potpuno u sjeni nesportskog, neprimjerenog i frustrirajućeg ponašanja domaćin navijača.

Nadležni organi Saveza će provesti propisani postupak i poduzeti sve potrebne radnje u domenu svoje nadležnosti, slijedeći egzaktan primjer koji su disciplinski organi FIFA-e proveli za slične situacije i događaje neprilične sportskom događaju i žestoko odgovoriti propisanim mjerama.

NS/FS BiH će nastaviti odlučnu borbu za izgradnje ljepšeg, boljeg i zdravijeg ambijenta za sva buduća nogometno-fudbalska dešavanja. Pa tako i za naredna finala Kup-a BiH. Jer Bosna i Hercegovina je ipak država svih nas!”

Učitaj još novosti