23. 05. 2017 - 22:29
VODIČ KROZ EVROPSKE METROPOLE: Pogledajte kako su navijački...
907
Shares
FOTO GALERIJA
23. 05. 2017 - 22:29
Grafika koju vrijedi pogledati

Fenomenalna grafika

VODIČ KROZ EVROPSKE METROPOLE: Pogledajte kako su navijački podijeljeni London, Rim, Milan, Moskva...

23. 05. 2017 - 22:29
0
Shares

Na portalu scoresandvideo.com pojavila se zanimljiva grafika na kojoj može da se vidi za koje klubove u kojim dijelovima velikih evropskih gradova navija lokalno stanovništvo.

Najzanimljivija ilistracija stiže iz glavnog grada Italije gde je potpuno jasno da sjeverni dio Rima navija za Lacio, a nešto veći južni za Romu. Nešto sjevernije u Milanu situacija je nešto kompleksnija, ali je očigledno da daleko veću teritoriju pokrivaju navijači Intera u odnosu na Milan.

London je podijeljen na pet klubova koji se trenutno takmiče u Premiershipu (nedostaje Crystal Palace) i čini se da najveću površinu pokrivaju pristalice Arsenala, a tek nešto manju fanovi Chelsea. Čini se da Tottenham ima više pristalica od West Hama, dok je najmanje onih koji navijaju za QPR. Na ovoj mapi nije obilježeno gdje su stacionirani navijači Crystal Palacea.

Zanimljivo je da u centralnim dijelovima Mančestera populacija većinski navija za City dok su pristalice Uniteda stacionirane po obodima ovog industrijskog centra.

U Moskvi su najbrojniji navijači moskovskog Spartaka, slijede pristalice CSKA, Dinama, Torpeda i tek na kraju Lokomotive.

Istanbul je gotovo podjednako podijeljen na tri cjeline. Većinski dio navijača Bešiktaša i Galatasaraja nalaze se na evropskom dijelu ove metropole, dok je većina pristalica Fenerbahčea stacionirana preko Bosfora i Dardanelea.

Učitaj još novosti