25. 05. 2017 - 18:30
MOURINHA OD DANAS NE ZANIMA FUDBAL: Ne želim da gledam ni...
907
Shares
MOURINHA OD DANAS NE ZANIMA FUDBAL: Ne želim da gledam ni međunarodne prijateljske utakmice, sebičan sam. Ne mogu!

Zadatak izvršen Special One ide na odmor

MOURINHA OD DANAS NE ZANIMA FUDBAL: Ne želim da gledam ni međunarodne prijateljske utakmice, sebičan sam. Ne mogu!

25. 05. 2017 - 18:30
0
Shares

Jose Mourinho postao je tek drugi trener, uz Rafu Beniteza, koji je osvojio Ligu Prvaka i Ligu Evrope, a karizmatični Portugalac nakon sinoćnjeg finala u Štokholmu je izjavio:

“Kraj veoma teške sezone. Ali veoma, veoma dobre sezone. Cilj nam je bio da se u Ligu šampiona kvalifikujemo kroz Premijer ligu, ali je najbitnije da je on ostvaren, i to osvajanjem titule. Veoma važne titule. Klub sada ima sve trofeje u istoriji fudbala. Bilo je ovo nekoliko mnogo teških mjeseci, imali smo loše brojeve. Ali tri trofeja u jednoj sezoni i plasman u Ligu šampiona. Srećan sam jer mi je ovo bila najteža sezona otkako sam trener.”

Menadžer Manchester Uniteda osvrnuo se i na finale protiv Ajaxa koje je njegov tim lagano dobio 2:0:

“Uvijek smo mislili da možemo osvojiti LE i zbog toga smo veoma sretni. Igrali smo inteligentno, pobijedili smo na lak način. Bili smo mnogo jači od njih. Ako si dominantan u skoku igraš na duge lopte. Mnogo je pjesnika u fudbalu, ali oni nisu osvojili mnogo titula. Znali smo da smo bolji od njih i iskoristili smo njihove slabosti. Potpuno smo zaslužili pobjedu. Srećan sam što mogu da vidim momke kako trče sa trofejom”

Nakon naporne sezone Mourinho odlazi na odmor. Fudbal će mu biti zadnja stvar o kojoj će razmišljati narednih mjeseci:

“Ed Woodward ima moju listu, šta želim, šta bih želio da imam, više od dva mjeseca. Sada je na njemu i vlasnicima. Ali me trenutno ne zanima fudbal. Sad sam na odmoru. Ne želim da gledam ni međunarodne prijateljske utakmice, sebičan sam. Ne mogu!”

Učitaj još novosti