25. 05. 2017 - 21:05
CRISTIANO RONALDO NA METI ISTRAŽITELJA: Portugalac navodno...
907
Shares
CRISTIANO RONALDO NA METI ISTRAŽITELJA: Portugalac navodno utajio osam miliona eura, podjele oko toga treba li podizati optužnicu!

U narednim sedmicama ili mjesecima će se donijeti odluka

CRISTIANO RONALDO NA METI ISTRAŽITELJA: Portugalac navodno utajio osam miliona eura, podjele oko toga treba li podizati optužnicu!

25. 05. 2017 - 21:05
0
Shares

Kako javlja španski radio "Cadena Ser", kapiten portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo je između 2011. i 2014. godine navodno utajio osam miliona eura poreza, zbog čega je slučaj proslijeđen Odjeljenju za finansijski kriminal u Madridu! 

Za sada nije poznato da li će tužilaštvo podići optužnicu protiv Ronalda, budući da ne postoji jedinstven stav oko toga da li je on počinio krivično djelo, zbog zamršenosti španskog zakona. Ono što je istražiocima sumnjivo je, kako tvrdi "Cadena Ser" jeste da je Ronaldo svoj novac čuvao na Djevičanskim ostrvima, poznatom poreskom raju.

Kada su počele istražne radnje protiv određenih fudbalera na Pirinejskom poluostrvu, Ronaldo je, navodno, odlučio regulisati svoje finansije u inostranstvu. Zbog toga su istražioci podijeljeni oko toga da li bi protiv Portugalca trebalo da bude podignuta optužnica.

Dok jedni tvrde da, budući da je Ronaldo ispravio eventualne greške u neprijavljivanju prihoda, poreza itd., drugi tvrde da bi Portugalac trebalo da odgovara za period u kom njegove finansije nisu bile u skladu sa zakonom. "Cadena Ser" tvrdi takođe da se slučaj Cristijana Ronalda bitno razlikuje od slučaja utaje poreza Lionela Messija, jer je i nakon početka istraga Messi pokušao da sakrije svoje finansije, dok je Ronaldo sarađivao sa vlastima.

Da li će Odjeljenje za finansijski kriminal u Madridu podići optužnicu protiv Ronalda biće poznato u narednim sedmicama ili mjesecima.

Učitaj još novosti