27. 05. 2017 - 16:29
"ODBJEGLI SIN" BELLERIN: Kao šesnaestogodišnjak stigao u...
907
Shares

Izdanak Masije karijeru gradi na Otoku

"ODBJEGLI SIN" BELLERIN: Kao šesnaestogodišnjak stigao u London i ne pada mu na pamet da se vraća na Camp Nou!

27. 05. 2017 - 16:29
0
Shares

Hector Bellerin demantovao je sve glasine o navodnom transferu iz Arsenala u Barcelonu. El Mundo Deportivo je požurio preseliti mladog Španca u Kataloniju objavivši da je transfer skoro pa realizovan.

Bellerin je bio član La Masie, međutim 2011. godine kao 16-godišnjak krenuo je put Londona i vremenom je napredovao kroz selekcije Arsenala sve dok nije zacementirao svoje mjesto u prvom sastavu. Ipak, zbog nešto lošije forme ispao je iz prvog tima, a njegovo mjesto zauzeo je Chamberlain.

Bilo kako bilo, mladi Španac ponovo je dobio šansu u početnoj jedanaestorki nakon što se Englez povrijedio. U razgovoru sa medijima potvrdio je svoju privrženost klubu i Wengeru.

“Potpisao sam za Arsenal jer sam želio biti ovdje, inače to ne bih ni uradio. Arsenal je klub koji mi je dao šansu na profesionalnom nivou, i od samog početka šef (Wenger) mi je govorio da ukoliko budem napredovao na pravi način biću fudbaler Arsenala još dugo vremena. Ovdje sam šest godina i zasita volim London i još istražujem grad”, rekao je Bellerin.

Učitaj još novosti