06. 06. 2017 - 20:27
U SLOBODI NE MOGU BEZ TURBULENCIJA: Senad Mujkanović odlazi sa...
907
Shares
U SLOBODI NE MOGU BEZ TURBULENCIJA: Senad Mujkanović odlazi sa mjesta predsjednika, Adnan  Sijerčić odbio užarenu fotelju prvog čovjeka Crveno - crnih!

Premijer liga BiH

U SLOBODI NE MOGU BEZ TURBULENCIJA: Senad Mujkanović odlazi sa mjesta predsjednika, Adnan Sijerčić odbio užarenu fotelju prvog čovjeka Crveno - crnih!

06. 06. 2017 - 20:27
0
Shares

Predsjednik fudbalskog kluba Sloboda, Senad Mujkanović najavio je odlazak sa funkcije, što je potpuno iznenadilo sve navijače.

U razgovoru za Tuzlanski.ba, Mujkanović je potvrdio da napušta mjesto prvog čovjeka, ali da ostaje u klubu.

"Moj prijedlog je da se u Upravnom odboru nađe 15 članova koji će ravnopravno učestvovati u odlukama u klubu. Trenutni članovi odbora, u najvećem broju, rade dobar posao, ali ne želim da ovaj klub bude pod upravom jednog čovjeka i da samo jedan čovjek odlučuje u klubu, kao što smo navikli gledati godinama u Slobodi”, rekao je Mujkanović. Potpuno neočekivana ostavka Mujkanovića iznenadila je sve navijače Slobode, a u razgovoru je predsjednik govorio o motivima.

,,Iskreno ova pozicija u Tuzli izvlači mnogo energije, traži mnogo vremena. Želim da pronađem vrijeme za porodicu i za svoju firmu. Ja volim Slobodu, ali na mjestu predsjednika treba biti neko mlađi, ko ima snage i volje da izvuće sve obaveze. Ja ne idem iz Slobode, ja ostajem uz Slobodu dok sam živ, ali na nekoj drugoj poziciji. Moj drugi dom je Tušanj i uvijek ću raditi sve da učinim Slobodi što više”, dodao je Mujkanović.

Nadzorni odbor Slobode već duže vremena ne radi, pa su u Slobodi odlučili napraviti rokade. Mujkanović bi trebao da postane novi predsjednik Nadzornog odbora, što je potvrdio i za Tuzlanski.ba. 

,,Jedna od mogućnosti je da preuzmem Nadzorni odbor. Opet ponavljam, sve odluke koje se donose u Slobodi, moraju biti produkt zajedničkog rada i učešća svih članova, nikako samo predsjednika”, rekao je na Mujkanović. Tuzlanski.ba je od izvora bliskih Gradskoj upravi saznao kako je kandidat za novog predsjednika gosp. Adnan Sijerčić, trenutni član Upravnog odbora.

,,Sijerčić ne bi bio loše rješenje. On dolazi iz svijeta sporta, zna već problematiku u Slobodi, smatram ga jednim od dobrih rješenja za klub”, rekao je na kraju Senad Mujkanović. Sijerčić je odbacio ove tvrdnje, te poručio:

,,Odluku predsjednika da napusti klub sam čuo jutros, ne znam njegove motive. Jučer sam čuo kako se moje ime spominje na mjestu novog predsjednika, ali od toga nema ništa. Pozicija predsjednika je jako odgovorna pozicija, sa mnogo obaveza, a neozbiljno je da ja preuzmem poziciju, na koju ću za mjesec dana dati ostavku. Ja ostajem kao član Upravnog odbora, a stvarno ne znam ko će biti novi predsjednik".


 

Učitaj još novosti