14. 06. 2017 - 09:42
NADAL OTKAZAO NASTUP NA QUEENSU: Mom tijelu je potreban odmor...
907
Shares
NADAL OTKAZAO NASTUP NA QUEENSU: Mom tijelu je potreban odmor kako bih bio spreman za Wimbledon!

Španac odlučio

NADAL OTKAZAO NASTUP NA QUEENSU: Mom tijelu je potreban odmor kako bih bio spreman za Wimbledon!

14. 06. 2017 - 09:42
0
Shares

Rafael Nadal odlučio je da propusti turnir u Queensu kako bi spreman dočekao Wimbledon. Španac je u nedjelju deseti put osvojio Roland Garros, a zbog naporne sezone na šljaci ljekari su mu savjetovali da se odmori.

“Mnogo mi je žao, ali neću moći da igram na Queensu sljedeće nedjelje. Tužan sam što sam morao da donesem ovu odluku jer volim Queens, osvojio sam turnir 2008. i svaki put kada sam igrao finale Wimbledona to je bilo nakon što sam igrao na Queensu”, rekao je Nadal.

Nadal se titulom u Parizu vratio na drugo mjesto na ATP listi, a ukoliko bi osvojio Wimbledon, mogao bi da se vrati i na prvo, poslije pune tri godine.

“Nadao sam sa da će mi nekoliko slobodnih dana biti dovoljno da budem spreman, ali u 31, poslije duge sezone na šljaci, emotivnog nastupa na RG, poslije razgovora sa timom i ljekarom, odlučio sam da je mom tijelu potreban odmor kako bih bio spreman za Wimbledon. Izvinjavam se svim sjajnim navijačima u Britaniji i organizatorima turnira. Nadam se da ćemo se vidjeti sljedeće godine”, dodao je Španac.

Učitaj još novosti