23. 03. 2024 - 19:48
KONAČNO JEDINSTVO U ABA LIGI: Dubai je među 16 ekipa!
907
Shares
KONAČNO JEDINSTVO U ABA LIGI: Dubai je među 16 ekipa!

KONAČNO JEDINSTVO U ABA LIGI: Dubai je među 16 ekipa!

23. 03. 2024 - 19:48
0
Shares

Poslije održane sednice Skupštine ABA lige u utorak 19. marta ostavljen je rok od 48 sati da se tada neopredeljeni klubovi - Zadar i Cibona finalno izjasne oko registracije klubova u ABA ligi. S obzirom da je u pitanju bila zakonska obaveza, problem je brzo i riješen.
Kako saznaje Sport klub, Zadar i Cibona su dali pristanak u skladu sa zakonskom obavezom iz Društvenog ugovora i Statuta, pa će SC Derbi biti upisan u vlasničku strukturu. Ostala dva kluba, Split i Borac iz Čačka, će gotovo izvjesno biti registrovana neposredno prije preoblikovanja ABA lige iz jtd u doo – do 30. juna, kada se i zvanično završava takmičarska sezona 2023/2024.

Ostale krucijalne odluke važne za dalji rad ABA lige već su jednoglasno dogovorene još na prvom dijelu Skupštine u Zagrebu, među kojima su svakako najvažnije – 16 klubova u takmičenju, od čega šest maksimalno iz jedne države, učešće Dubaija, kao i način raspodjele sredstava dobijenih nakon ulaska Dubaija u ABA ligu.

Podsjećanja radi, na kraju sezone će ipak biti baraž mečeva. Poslednjeplasirana ekipa ABA lige će igrati baraž mečeve sa finalistom ABA 2 lige.

U slučaju da dvije ekipe iz Srbije budu u finalu, posljednjeplasirana ekipa ABA lige, igrala bi baraž mečeve sa najbolje plasiranom ekipom iz regiona na osnovu plasmana u ligaškom dijelu ABA 2 lige.

(n1info.ba)

Učitaj još novosti