28. 03. 2024 - 16:39
JASNA PORUKA IZ TUZLA CITYJA PRED MEČ PROTIV SARAJEVA: "Ako...
907
Shares
JASNA PORUKA IZ TUZLA CITYJA PRED MEČ PROTIV SARAJEVA:

Petrović i Pantelić na press konferenciji

JASNA PORUKA IZ TUZLA CITYJA PRED MEČ PROTIV SARAJEVA: "Ako budemo pravi sigurno osvajamo tri boda"

28. 03. 2024 - 16:39
0
Shares

Tuzla City igra sutra na Tušnju protiv Sarajeva meč 24. kola WWin lige Bosne i Hercegovine, a svoja očekivanja pred ovaj duel otkrio je trener domaćeg tima Slavko Petrović.

Nakon reprezentativne pauze sutra se nastavlja takmičenje u WWin ligi naše zemlje, te nas čeka nekoliko zaista zanimljivih utakmica.

Sutra su na rasporedu tri utakmice, a između ostalih gledat ćemo na Tušnju okršaj između Tuzla Cityja i Sarajeva.

Pred sutrašnji duel danas je održana i press konferencija tuzlanskog tima, a prisutnim novinarima obratio se trener Slavko Petrović koji je otkrio svoja očekivanja pred okršaj protiv Sarajeva.

"Pa ja bih se na početku osvrnuo na početak drugog dijela prvenstva. Mislim da smo bez konkurencije imali najžešći program jer igrali smo u gostima protiv Borca koji je prvi, igrali smo protiv Veleža koji je bio treći, igrali smo protiv Sloge koja je četvrta. Kući smo igrali protiv Posušja koji je šesti, imali smo jednu utakmicu kući protiv Zvijezde koju smo i dobili i odigrali neriješeno u Mostaru. Dakle sigurno jako težak program. Zašto to govorim? Zato što klub jednostavno u čitavoj sezoni jako malo bodova uzeo od prvih šest ekipa", rekao je Petrović i dodao.

"Mislim da je došlo vrijeme sada da se uzimaju bodovi i od takvih ekipa. Sigurno da ekipa protiv jednog protivnika kao što je Sarajevo mora ući maksimalno skoncentrisana i sa ogromnom motivacijom jer tu se pokazuje kvalitet igrača i ja mislim da će to biti tako".

Petrović je otkrio i kakva je situacija što se tiče igračkog kadra njegovot tima pred sutrašnji meč.

"Što se tiče igračkog kadra, od zadnje utakmice imamo dva igrača koja neće biti u prvih 11, koji neće igrati uopšte. To je Nikić koji ima tri žuta kartona i Sušić koji je povrijeđen", kazao je Petrović.

Iako je još zimus izabran za novog trenera Tuzla Cityja iskusni stručnjak će tek sutra debitovati na klupi ovog tima jer je njegova dozvola konačno završena.

"Mislim da je za mene ovaj period bio jako jako težak. Pratiti utakmicu sa tribina, pokazati nemoć reakcije tog momenta. Tako da mi je jako drago da sam dobio radnu dozvolu da mogu utakmicu voditi sa terena, da mogu biti uz ekipu. Jer jednostavno to su neke stvari koje su za svakog trenera jako bitne", kaže Petrović i nastavlja.

"Pozvao bih naše vjerne gledaoce da doðu da nas podrže jer sigurno svaka sitnica može da odluči u toj utakmici i ja se nadam da će nas gledaoci podržati, doći u određenom broju da ne ispadne da imamo utakmicu u Sarajevu nego imamo ovdje kući. Tako da se nadam da će tako i biti a da će se ekipa revanširati poslije zadnje utakmice gdje su protivniku zaista davali takve poklone da je to za čuðenje i da će jednostavno na teren izaći i pokazati i u borbenom smislu i fudbalski da je ekipa koja može da se nosi sa takvim protivnikom".

Pored Petrovića na press konferenciji bio je i Đorđe Pantelić.

"Prije svega u goste nam dolazi ekipa Sarajeva koja ima sjajne pojedince i koja je vrlo dobro organizovana kao i klub. Mi smo uradili njihovu analizu, vidjeli smo njihove slabe i dobre strane. Imamo neke pojedince na koje moramo dobro da obratimo pažnju. Mi smo se taktički pripremili i ako sutra damo sve od sebe i ako budemo pravi siguran sam da ćemo osvojiti tri boda što nam je i cilj", poručio je Pantelić na kraju press konferencije.

Podsjećamo, sutrašnja utakmica između Tuzla Cityja i Sarajeva igra se s početkom u 16 sati na stadionu Tušanj.

Ovu utakmicu će suditi Luka Bilbija iz Prijetora, a pomoćnici su Damir Lazić (Brčko) i Davor Maksimović (Doboj). Uloga četvrtog sudije pripala je Draganu Kesiću iz Gradiške.

(Sportsport.ba)

Učitaj još novosti