09. 04. 2024 - 17:29
NOGOMETAŠICE BIH: Doživjele i drugi težak poraz na startu...
907
Shares
NOGOMETAŠICE BIH: Doživjele i drugi težak poraz na startu kvalifikacija za Euro

NOGOMETAŠICE BIH: Doživjele i drugi težak poraz na startu kvalifikacija za Euro

09. 04. 2024 - 17:29
0
Shares

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz i u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Bolja je bila Sjeverna Irska rezultatom 3:1 u Zenici
Nogometašice BiH su prije tri dana poražene u Portugalu od favorizovanog domaćina rezultatom 3:0, a danas je na red stigao i duel protiv direktnog rivala u borbi za plasman dalje.

Međutim, izabranice novog selektora Selvera Hodžića neće ni današnji duel pamtiti po dobrom jer su doživjele novi težak poraz.

U prvom poluvremenu golova nije bilo, ali je reprezentacija BiH bila nešto bolji rival. Najbolju šansu u finišu prvog dijela imala je Emina Ekić, ali je njen udarac zaustavila golmanica Sjeverne Irske.

Ako golova nije bilo u prvom poluvremenu, zato smo dobili golijadu u nastavku. Lauren Wade je u 54. minuti pogodila nakon što je ostala nemarkirana u našem kaznenom prostoru na lijevoj strani.

Odgovor nogometašica BiH bio je sjajan. Samo dvije minute kasnije odigrali smo najljepšu akciju na utakmici, a Marija Milinković pogađa nakon asistencije Minele Gačanice s lijeve strane.

No, u nastavku utakmice primamo još dva gola, skoro ista kao prvi kojeg su postigle sjevernoirske nogometašice.
Prvo je u 60. minuti pogodila Megan Bell, a onda i Simone Magill osam minuta kasnije za konačnih 1:3.

Tako je reprezentacija BiH doživjela i drugi poraz u isto toliko kvalifikacionih utakmica. Podsjetimo, tri reprezentacije od četiri u grupi proći će u drugu fazu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Kvalifikacije nastavljamo gostovanjem na Malti 31. maja.

Rezultat i strijelci:

BiH - Sjeverna Irska 1:3 (Milinković 56'/ Wade 54', Bell 60', Magill 68')

Učitaj još novosti