11. 04. 2024 - 12:37
I rođena ga majka zaboravila, ali od otpisanog asa Reala samo...
907
Shares
I rođena ga majka zaboravila, ali od otpisanog asa Reala samo Modrić nije digao ruke:

I rođena ga majka zaboravila, ali od otpisanog asa Reala samo Modrić nije digao ruke: "Ostani!"

11. 04. 2024 - 12:37
0
Shares

Igrati za Real Madrid san je mnogih fudbalera i naravno nešto što se čini posebnim, no isto tako, to je velika odgovornost i ponekad je jednostavno nemoguće dobiti priliku. Neki dugogodišnji igrači Reala pak često pate od nedostatka minuta i najbolje znaju da nije sve med i mlijeko.

Luka Modrić primjer je pravog profesionalca. Iako je godinama najbolji veznjak na svijetu, ove sezone prinuđen je sjediti na klupi više nego biti na terenu, ali Hrvat je sve to mirni prihvatio, sve sa ciljem da Real ispuni svoje ciljeve do kraja sezone.

Modrić nije jedini, neki doduše igraju i mnogo manje ili nikako, a svejedno su, kao i Hrvat, već dugo u Madridu. Takav slučaj je i sa Danijem Ceballosom, koji je u 14 ligaških nastupa ove sezone na terenu proveo tek 227 minuta. U sezonu je krenuo nesretno jer je bio povrijeđen, pa je izgubio mjesto u veznom redu.

Produžio je ugovor do ljeta 2027. godine, ali ne trenutno ne želi isključiti odlazak na ljeto. Imat će ponude od strane nekoliko klubova, jer ipak je riječ o igraču s velikim potencijalom. Sve frustriraniji Ceballos razmišlja da ode po završetku sezone, no Luka Modrić ga uvjerava da ostane.

"Ti si važan dio ovog tima i kad prebrodiš loš period i povrede, sigurno je da ćeš opet igrati, zato ostani!", kazao je Modrić Ceballosu, prenose digitalni mediji u Španiji.

Ceballosu će biti teško u Real Madridu , jer niko ne isključuje da će iduće sezone tim opet igrati s 3 vezna igrača, ili čak s 2. S obzirom na to da su u ekipi Tchouameni, Camavinga, Valverde, Bellingham i Toni Kroos, praktički je nemoguće da ih Ceballos pošalje na klupu.

On je izuzetno kvalitetan fudbaler što uostalom govori i Modrićeva želja da ostane, ali jednostavno nije uspio da stekne bitan status u tako velikom klubu. No, u slučaju da ostane, svakako može da bude važan u rotaciji Carla Ancelottija i mogao bi biti koristan s obzirom na to da će Real napadati nekoliko takmičenja i da će ponovo imati veliki broj utakmica.

Ceballos dugo traje na fudbalskoj sceni i neki će možda imati dojam da se radi o veteranu, no Špancu je zapravo 27 godina i jasno je da je u najboljem dobu jednog sportiste. Jedno je vrijeme bio posuđen Arsenalu, a bivšeg igrača Betisa Real se nikako nije želio odreći iako je ranije bilo ponuda.

Ceballos može po potrebi igrati i kao lijevo krilo, ali centralna pozicija mu je ipak primarna, a tamo je u Madridu trentuno zaista velika gužva, iako bi moglo postati mnogo komfornije ako neki prekaljeni fudbaleri poput Modrića ili Kroosa odu na kraju sezone, a o tome se odavno već špekuliše.

Real će jasno je to doživjeti neke promjene, ali i dalje ne prevelike. Florentino Perez zna da bi bilo pogubno odjednom promijeniti dobar dio ekipe, nego postepeno podmlađuje tim i stvara mašineriju koja će bez ikakve sumnje u budućnosti dominirati svjetskim fudbalom, samo je pitanje hoće li dijelom njega biti i Ceballos, kojeg je, narodski rečeno, zaboravila i njegova majka.

Za Mijatovića nema dileme ko je sinoć kod Reala bio najbolji: "Kad je ušao, sve se promijenilo"
Real Madrid je u utorak remizirao na stadionu Santiago Bernabeu protiv Manchester Cityja (3:3), što ostavlja otvorenim borbu titana za polufinale Lige prvaka.

Čim ih je žrijeb spojio u četvrtfinalu, bilo je svima jasno da će to biti spektakularne dvije utakmice sa puno sjajnih poteza i pogodaka, a već puno toga vidjeli smo sinoć u prvoj utakmici u Madridu.

Poveo je City rano, Real preokrenuo na 2:1, onda su uz dva sjajna gola Phila Fodena i Joška Gvardiola gosti došli do novog vodstva, a na kraju Real dolazi do konačnih 3:3 i najavljuje se veliki meč i u revanšu.

Sve i da je ostalo 2:3 jasno je da bi sve bilo otvoreno pred duel na Etihadu, no gol Valverdea za 3:3 u 79. minuti samo je potvrdio sve ono što smo i svi znali.

Real je s 14 trofeja najuspješniji tim Lige prvaka, ali je City aktuelni prvak i zaista je teško prognozirati ko će na kraju proći u polufinale. Što se tiče pojedinačnih partija fudbalera, neki su briljirali, neki i nisu bili na svom nivou. U sastavu Reala dosta je hvaljen Toni Kroos, ali bivši fudbaler Reala Predrag Mijatović smatra da je Luka Modrić ipak bio prevaga.

"Smatram da je ovo dobar rezultat. Utakmica je bila lijepa i zabavna. Modrićev ulazak promijenio je utakmicu", rekao je Crnogorac, dodavši:

"Real mora biti zadovoljan. Sada je pritisak na Ctyju i to je jasno. To je tipično za sve timove kada igraju protiv Reala. Mislim da Real ima dobre šanse da prođe dalje".

Luka Modrić je bio na klupi, da bi zamijenio Kroosa sredinom drugog dijela, ali pitanje je šta planira Ancelotti u revanšu, da li će krenuti s Hrvatom kao starterom ili će ga ponovo ostaviti na klupi.

Za razliku od Mijatovića, Guardiola je Kroosa smatrao najboljim igračem Reala sinoć.

"Toni Kroos, aj Toni Kroos. Pomjera igru Reala na način na koji smo to može on uraditi. Odigrao je fantastičan susret."

"Već nakon minute na Bernabeuu se utakmica činila kao vječnost. Bilo je teško", poručio je trener Građana poslije susreta, prenosi Sportsport.ba

Učitaj još novosti