16. 04. 2024 - 09:24
DALIĆU PAO MRAK NA OČI PRED EP: Hrvatska ostala bez prvog...
907
Shares
DALIĆU PAO MRAK NA OČI PRED EP: Hrvatska ostala bez prvog napadača!

DALIĆU PAO MRAK NA OČI PRED EP: Hrvatska ostala bez prvog napadača!

16. 04. 2024 - 09:24
0
Shares

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić dobio je katastrofalne vijesti pred Evropsko prvenstvo. Sinoć se na utakmici španskog prvenstva povrijedio prvi napadač Vatrenih Ante Budimir.Zeničanin Ante Budimir igra sezonu iz snova u La Ligi. Zabio je 16 pogodaka ove sezone i pri vrhu je liste strijelaca jedne od najjačih liga svijeta.32-godišnjak je na predstojećem Evropskom prvenstvu trebao biti prvi napadač selekcije Hrvatske. Međutim, pitanje je hoće li iskusni fudbaler biti spreman za nastup na smotri najboljih selekcija Evrope jer je na meču s Valencijom doživio težu povredu.Budimir je kasno sinoć primljen u bolnicu. Ispostavilo se kako je slomio tri rebra u utakmici koju je obilježio njegov katastrofalan promašaj s bijele tačke u 98. minuti meča.

Osasuna se oglasila po završetku utakmice. Nisu saopštili lijepe vijesti za Dalića i Hrvatsku."Ante Budimir je nakon utakmice odvezen u bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio ozbiljnu traumu u predjelu grudnog koša. Slomio je tri rebra. Primio je sredstva protiv bolova, a u utorak će biti podvrgnut dodatnim pregledima", saopštio je tim iz Pamplone.

Budimir će zbog povrede morati na pauzu. Ona sigurno neće biti kratka jer ipak se radi o lomu rebara i sada svi nestrpljivo čekaju vijesti iz Španije.

Zlatko Dalić sigurno najviše 'lomi prste'. Planirao je Budimira kao prvog napadača selekcije Hrvatske na Euru, no sada je njegov nastup tamo došao pod veliki upitnik.

Ante Budimir igra sezonu života
Ante Budimir iza sebe ima zaista spektakularnu sezonu u dresu Osasune. Trenutno je drugi strijelac La Lige sa 16 golova u 30 utakmica.

Budimir se odličnim nastupima uspio izboriti i za mjesto prvog napadača Hrvatske. Zlatko Dalić mu je dao povjerenje ispred Brune Petkovića i Marka Livaje i nije pogriješio.Iskusni napadač je odveo Vatrene na Euro. Tamo je trebao biti glavna napadačka uzdanica, posebno kada se zna da je pozicija klasičnog napadača ozbiljan problem za Dalića, ali nastup na Euru bi ovom napadaču mogao ostati san.Iza sebe ovaj 32-godišnjak ima poprilično ispunjenu karijeru. Član Osasune je od 2021. godine, a ranije je u Španiji nastupao za Mallorcu.

Tokom karijere Budimir je nastupao za brojne klubove. Igrao je u Italiji, Njemačkoj, Austriji i Hrvatskoj, a ove sezone je potpuno eksplodirao u dresu Osasune.

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 19 utakmica i zabio je dva pogotka.

Učitaj još novosti