18. 04. 2024 - 18:15
Sinoć postao heroj Bayerna, danas servira osvetu i odlazi: "I...
907
Shares
Sinoć postao heroj Bayerna, danas servira osvetu i odlazi:

Sinoć postao heroj Bayerna, danas servira osvetu i odlazi: "I Kunto i Panto su pričali loše o meni!"

18. 04. 2024 - 18:15
0
Shares

Bayern se ponovo vratio u samu završnicu Lige prvaka. Bavarci su uspjeli nekako izbaciti Arsenal, a u dvomeču za finale čeka ih okršaj sa najvećim evropskim rivalom - Real Madridom.

Joshua Kimmich je zabio zlata vrijedan gol za Bayern u srijedu navečer u revanš susretu četvrtfinala Lige prvaka što je značilo i eliminacija Arsenala sa ukupnih 1:0.

Nakon utakmice 29-godišnjak je otvorio dušu, a gol protiv Topnika je okarakterisao kao najvažniji u karijeri od 43 koliko je do sada postigao za Bavarce.

"Jednom sam polufinalnim duelima zabio dva gola, ali nismo prošli dalje", rekao je Kimmich koji je zatim komentarisao kritike s kojim se suočovao.

"Svaki gol je poseba. U posljednje vrijeme je sam slušao dosta toga, a nisam dobijao podršku. Ovo je još jednom pokazalo da se naporan rad isplati."

"Veoma sam ponosan što se noć završila onako kako se završila i stvarno sam sretan zbog gola i plasmana u polufinale."

"Da, mislio sam na nedostatak podrške uprave Bayerna. Komentarisali su me lično Kunto i Panto, samo ih je malo bilo koji su bili na mojoj strani", kazao je sjajni fudbaler.

Zanimljivo da se posljednjih sedmica Nijemac žrtvovao za ekipu te je počeo ponovo igrati na poziciji desnog beka i počeo pružati sjajne partije, a nagrada je došla protiv Arsenala.

Kimmichu ugovor s Bayernom ističe na ljeto 2025. godine i do sada nije bilo konkretnih pregovora oko produženja, a teško da će ih i biti.

Nakon posljednje izjave jasno je da je Kimmich bio željan osvete prema svim kritičarima te je dojam da i dalje želi napustiti Bavarce.

Za fudbalera kojeg su u Minhenhenu gledali kao budućeg kapitena ne manjka ponuda. Manchester City i Barcelona su najzagrijaniji, dok iz prikrajka vreba i Real Madrid.

Učitaj još novosti