18. 04. 2024 - 19:34
Očekuje nas uzbudljiv vikend u Prvoj ligi FBiH: Pet utakmica u...
907
Shares
Očekuje nas uzbudljiv vikend u Prvoj ligi FBiH: Pet utakmica u subotu, tri meča u nedjelju

Očekuje nas uzbudljiv vikend u Prvoj ligi FBiH: Pet utakmica u subotu, tri meča u nedjelju

18. 04. 2024 - 19:34
0
Shares

U vikendu ispred nas igraju se mečevi 22. kola u Prvoj ligi FBiH gdje nas očekuje nekoliko zanimljivh duela pogotovo kada je u pitanju borba za opstanak u prvoligaškom karavanu.

Kolo je podijeljeno na dva dana, tako da ćemo pet susreta gledati u subotu 20. aprila, a tri duela na rasporedu su u nedjelju 21. aprila.

Svi mečevi 22. kola počinju u 17 sati pa ovaj put neće biti utakmica pod reflektorima.

U subotu Rudar Kakanj na domaćem terenu traži izuzento važne bodove u borbi za opstanak protiv Gradine, a ista stvar vrijedi i za Mladost Doboj Kakanj koja gostuje kod BFK Simm Bau.

Zanimljiv meč bi trebao biti u subotu između Tomislava i Čelika, dva rezultatski rasterećena tima bi mogli odigrati za koji gol više, ali svakako da je svaki bod važan radi pozicije na tabeli.

Bratstvo će u subotu u Gračanici dočekati Gornji Rahić i pokušati nastaviti sjajan pobjednički niz ovo proljeće, dok je lider Sloboda na Tušnju veliki favorit protiv Radnika iz Hadžića kojem gori pod nogama.

Nedjelja donosi tri meča, a u centru pažnje će biti duela Jedinstva i Stupčanice u Bihaću. Domaći traže bodove za opstanak, a gosti bodove da zadrže kakvu takvu nadu u borbi sa Slobodom za prvo mjesto.

Budućnost će u nedjelju dočekati Zvijezdu u utakmici koja je bitna za goste u borbi za opstanak gdje bi im svaki pozitivan rezultat puno značio, a u nedjelju ćemo gledati meč TOŠK-a i Goražda, koji rezultatski više znači domaćinima u borbi za opstanak.

Pogledajte u nastavku rasproed i satnicu utakmica 22. kola Prve lige FBiH.

Subota, 20, aprila od 17 sati:

FK Rudar Kakanj - OFK Gradina

FK Sloboda - FK Radnik Hadžići

BFK Simm Bau - FK Mladost Doboj Kakanj

NK Bratstvo - FK Gornji Rahić

HNK Tomislav - NK Čelik

Nedjelja, 21. aprila od 17 sati:

FK Budućnost - NK Zvijezda

NK TOŠK - FK Goražde

Učitaj još novosti