19. 04. 2024 - 19:48
NAVIJAČI ARSENALA U EKSTAZI: Arteta za 160 miliona eura dovodi...
907
Shares
NAVIJAČI ARSENALA U EKSTAZI: Arteta za 160 miliona eura dovodi dvije velike zvijezde Premiershipa

NAVIJAČI ARSENALA U EKSTAZI: Arteta za 160 miliona eura dovodi dvije velike zvijezde Premiershipa

19. 04. 2024 - 19:48
0
Shares

Arsenal je eliminisan u četvrtfinalu Lige prvaka od Bayerna, te su tako snovi navijača ovog kluba da mogu doći do trofeja u ovom takmičenju ponovo srušeni.Nadali su se navijači Arsenala da imaju dobre šanse za prolaz u polufinale protiv Bayerna jer tim iz Minehna igra jako loše ove sezone, dok Topnici igraju sjajan fudbal.Kako stvari stoje Arteta je shvatio šta mu nedostaje u njegovoj ekipi kako bi mogao otići korak dalje, te je spreman narednog ljeta potrošiti ogroman novac na pojačanja.

Kako prenose engleski mediji Arsenal će na ljeto krenuti po klasičnog napadača, ali i po krilnog fudbalera, jer Arteta smatra da su to dvije pozicije gdje najviše "škripi".

Proteklog ljeta Arsenal je potrošio preko 200 miliona eura na dovođenje Declana Ricea, Kaia Havertza, te Juriana Timbera, a kako stvari stoje novih 200 miliona biti će potrošeno ovog ljeta.

Prva meta Arsenala, kako navode engleski mediji biti će napadač Newcastlea Alexander Isak koji bi topnike koštao 100 miliona eura, ali Topnici ne trebaju žaliti novac.

Povezivao se Arsenal u proteklom periodu i sa Vlahovićem, Toneyem i Gyökeres, ali izbor je navodno pao na sjajno Isaka koji najbolje poznaje Premiership.

Drugi igrač koje Arsenal želi je igrač koji je prošlog ljeta odbio prelazak u Chelsea pod izgovorom da čeka neki drugi klub, a radi se o fudbaleru Crystal Palacea, Michaelu Oliseu.Mladi fudbaler igra fenomenalno ove sezone, a očito je došao red i na njegov prelazak u neki veći klub. Arsenal je spreman platiti čak 65 miliona eura za njega.Naravno, jasno je da njih dvojica ne bi bila jedina dva pojačanja za Arsenal jer Topnici prije svega žele da dovedu lijevog beka. Arteta je navodno nezadovoljan igrama Zinchenka i Kiwiora.

Nakon eliminacije iz Lige prvaka Arsenal nastavlja borbu za trofej u Premiershipu, a naredna utakmica je u gostima kod Wolverhamptona.

Učitaj još novosti