21. 04. 2024 - 08:43
APSOLUTNI ŠOK U SVIJETU BOKSA: Ryan Garcia pobijedio Devina...
907
Shares
APSOLUTNI ŠOK U SVIJETU BOKSA: Ryan Garcia pobijedio Devina Haneya! (VIDEO)

APSOLUTNI ŠOK U SVIJETU BOKSA: Ryan Garcia pobijedio Devina Haneya! (VIDEO)

21. 04. 2024 - 08:43
0
Shares

Ryan Garcia šokirao je svijet boksa. 'King' je u nestvarnom meču savladao jednog od najvećih talenata svijeta Devina Haneya i to većinskom odlukom sudija (112-112, 114-110, 115-109).

Pravi bokserski spektakl izveli su Garcia i Haney u Brooklynu. The Dream Haney je ušao kao veliki favorit u meč, no Garcia je uspio šokirati svijet boksa i pobijediti dosad neporaženog šampiona superlake kategorije.

Garcia je već u prvoj rundi opasno uzdrmao Haneya, publika je bila u ekstazi od prve sekunde meča, a u ringu je vođen istinski rat.

King Ryan je maksimalno koristio prednost od dva kilograma s vaganja. Pogađao je Haneya, čak tri puta ga je slao na pod u ovom duelu i jasno je bilo da sve vodi ka njegovoj pobjedi.

Haney je nekako preživio do 12. runde. Očajno je pokušavao doći do prekida i pobjede, no Garcia je izgledao zaista fenomenalno, odradio je najbolju borbu karijere i došao je do pobjede.

Jedan sudija je, interesantno, borbu bodovao neriješeno 112-112, a dvojica su dala pobjedu Garciji koji je na kraju podigao ruke visoko u zrak.

Ovo je definitivno najveća pobjeda karijere za Garciju koji ipak nije uzeo pojas s obzirom na to da je prekoračio težinu na vaganju. Zbog toga mu je morao isplatiti i određeni novčani iznos.

Ryan Garcia je prethodnih mjeseci bio u centru pažnje zbog čudnih objava na društvenim mrežama. Mnogi su smatrali da ima ozbiljnih psihičkih problema i da se nikako ne bi trebao upuštati u borbu s Haneyem.

Ipak, on se pojavio u ringu. Izveo je zaista spektakularnu predstavu i došao je do najveće pobjede u karijeri.

Ryan Garcia sada je na omjeru od 25 pobjeda (20 KO) i jednog poraza, dok je Haney upisao svoj prvi poraz u 32. borbi (31-1).

Učitaj još novosti