21. 04. 2024 - 20:06
Ni "bosanski začin" ne može ništa Xabiju Alonsu, spasio ga je...
907
Shares
Ni

Ni "bosanski začin" ne može ništa Xabiju Alonsu, spasio ga je Hrvat!

21. 04. 2024 - 20:06
0
Shares

Sve je slutilo da će niz Bayer Leverkusena od 44 utakmice bez poraza u svim takmičenjima biti prekinut, ali Josip Stanišić u posljednjim momentima spasio Xabija Alonsa.

Edin Terzić, njemački trener porijeklom iz Bosne i Hercegovine je bio jako blizu da postane prvi trener koji je ove sezone uspio nadmudriti Xabija Alonsa.

Bayer Leverkusen je na Signal Iduna Park stigao kao prvak Njemačke i na kraju je izbjegao poraz i opet u zadnji čas.

Pozdrav Xabija Alonsa i Edina Terzića prije utakmice

Apotekari su se u dosadašnjem dijelu sezone mnogo puta spasili u posljednjim minutama, a tako je bilo i ovaj put. Sada je heroj Stanišić.

Odlučujući trenutak ne meču desio se u 81. minuti kada je za veliko slavlje domaćina mrežu gostiju zatresao Fullkrug i sve je slutilo na pobjedu Borussije.

U sudijskoj nadoknadi sudija Siebert je imao pune ruke posla. Dijelio je crvene kartone, ali ih je uz pomoć VAR tehnologije poništio zbog čega je meč produžen za osam minuta.

Na kraju je u posljednjim momentima nakon ubačaja iz kornera Stanišić zabio za konačnih 1:1 i veliko slavlje Xabija Alonsa.

Tako je niz bez poraza za Apotekare produžen na 45 utakmica što je novi evropski rekord i nastavak sjajne priče koju piše prvak Njemačke.

Primljeni gol duboku u sudijskoj nadoknadi je sigurno bolan udarac za Terzića i njegov tim koji je ostao na petom mjestu i plasman u Ligu prvaka je upitan.

Možda i odlučujući meč bit će u narednom kolu kada Žuto-crni gostuju RB Leipizgu. U slučaju poraza jedina Borussia bi se sigurno dovela u nezahvalan položaj.

Drugi način da Borussia dođe do Lige prvaka naredne sezone je da osvoji elitno takmičenje gdje će u polufinalu igrati protiv PSG-a.

Učitaj još novosti