23. 04. 2024 - 13:20
Beker: Za mene bi novi rad sa Đokovićem bio korak nazad
907
Shares
Beker: Za mene bi novi rad sa Đokovićem bio korak nazad

Beker: Za mene bi novi rad sa Đokovićem bio korak nazad

23. 04. 2024 - 13:20
0
Shares

Boris Beker, bivši trener Novaka Đokovića, kaže da nije očekivao da će najbolji teniser svih vremena odustati od igranja u Madridu.

– Iznenadio me je svojoj odlukom – ističe Nijemac u intervjuu za jedan engleski list.- Mislim da su mu u ovom trenutku potrebni mečevi, takmičenje. Ali on ima svoj kalendar. Uvjeren sam da mu je osvajanje zlata za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu najvažniji turnir. Zato je sve isprogramirao kako bi bio svjež u julu. To bi trebalo da bude glavni njegov motiv. Međutim, nikada ne smijete Novaka da potcijenite ili odbacite.

Kaže i da ne postoji ni minimum mogućnosti da ponovo postane Đokovićev trener. Novak je prije nekoliko nedjelja završio saradnju sa Goranom Ivaniševićem, trenutno mu asistira Nenad Zimonjić, ali još nije postignut dugoročniji dogovor, prenosi sportklub.

– Mislim da Novak traži nešto novo u ovom trenutku, ali nisam siguran da i on zna šta je to tačno. Uvijek će biti moj prijatelj, uvijek pričamo o tenisu, ali ne mogu ponovo da budem njegov trener jer sam to već bio. Za mene bi to bio korak nazad – ističe Boris koji je sa Novakom veoma uspješno radio od 2013. do 2016, ali je onda dobio otkaz, nešto ranije od ostalih članova stručnog štaba.

Beker je nedavno proveo četiri mjeseca u radu sa Holgerom Runeom, ali je okončao saradnju jer nije mogao da sa njim provodi onoliko vremena koliko je Danac želio.

Najmlađi šampion Vimbldona se nada da će ovog ljeta moći da bude prisutan na londonskom gren slemu. Biće to 40 godina od njegove prve titule, ali on i dalje nema pravo ulaska u Veliku Britaniju zbog finansijskih prekršaja zbog kojih je bio u zatvoru.

– Radim na svim frontovima da mi dozvole da 2025. budem na Vimbldonu – nada se da će dobiti dozvolu, iako je presuda da deset godine ne može da uđe.- Imam pravo da u oktobru podnesem molbu i to ću uraditi. Ali oni odlučuju a ne ja.

Učitaj još novosti