23. 04. 2024 - 21:48
UMJESTO PIOLIJA: Ibrahimović pronašao zanimljivo ime za novog...
907
Shares
UMJESTO PIOLIJA: Ibrahimović pronašao zanimljivo ime za novog trenera Miana, igrao je s njim i veliki mu je prijatelj

UMJESTO PIOLIJA: Ibrahimović pronašao zanimljivo ime za novog trenera Miana, igrao je s njim i veliki mu je prijatelj

23. 04. 2024 - 21:48
0
Shares

Stefano Pioli definitivno broji svoje posljednje dane na klupi Milana, nakon što ove sezone nije uspio osvojiti niti jedan trofej s respektabilnim sastavom kojeg ima, a čini se da je Zlatan Ibrahimović već pronašao njegovog nasljednika.
Ibrahimović je nakon okončanja igračke karijere imenovan na poziciju savjetnika Jerryja Cardinalea, vlasnika Milana te tako ima izuzetno značajnu ulogu na San Siru. Ibrahimović se pita za ključne odluke, a takva će upravo biti odabir novog trenera.

Ugledni italijanski i svjetski mediji potvrdili su da će doći do razlaza Milana i Stefana Piolija na kraju sezone, a "kap koja je prelila čašu" je poraz od Intera sinoć kojim je Milanov najveći rival osigurao titulu prvaka Italije i to u direktnom okršaju.

Lista kandidata za klupu Milana, a koja se spominje u medijima, zaista je duga, a tu su prednjačili trener juniorskog tima Ignazio Abate, Thiago Motta, Antonio Conte, Roberto De Zerbi i Unai Emery. Ipak, dvojica posljednjih nisu toliko realne opcije zbog finansijske nemoći Milana u odnosu na engleske Brighton i Aston Villu gdje De Zerbi i Emery Rade.

No, sada im se pridružilo ime koje je i više nego realno, a kako ga je predložio lično Ibrahimović, koji se za skoro sve pita u klubu, vrlo je realno da se ostvari. To je slavni nizozemski nogometaš Mark Van Bommel, koji je imao čast igrati i za Milan u bogatoj karijeri.

Iako je kratko bio član Milana, s Rossonerima je osvojio titulu, a klub je zavolio toliko da je plakao zbog rastanka nakon godinu dana.

Legenda Bayerna i PSV-a trenerskim poslom bavi se relativno kratko, a vodio je PSV, Wolfsburg i Antwerp, čiji je sada trener. Upravo s Antwerpom prošle godine senzacionalno je postao prvak Belgije.

(klix.ba)

Učitaj još novosti