25. 04. 2024 - 13:42
Alen Bokšić pruža ruku spasa posrnulom velikanu: "Luka Modrić...
907
Shares
Alen Bokšić pruža ruku spasa posrnulom velikanu:

Alen Bokšić pruža ruku spasa posrnulom velikanu: "Luka Modrić je dar od Boga - on je fudbal"

25. 04. 2024 - 13:42
0
Shares

Legendarni hrvatski napadač Alen Bokšić tvrdi da Juventus neće spasiti sezonu eventualnim osvajanjem Kupa Italije i da je to premalo za takav tim.

Alen Bokšić je dio karijere u torinskom velikanu Juventusu. Dres Bianconera je nosio u sezoni 1996/1997, osvojio je Seriju A, a potom se vratio u Lazio, gdje je proveo većinu karijere.

Nakon što je Juve eliminisao Lazio u polufinalu Kupa Italije Alen Bokšić je u razgovoru za Gazzetta dello Sport istakao kako to za torinskog velikana nije nikakav uspjeh.

Prije svega pohvalio je posao kojeg u Laziju od dolaska na klupu radi njegov veliki prijatelj Igor Tudor."Sretan sam zbog Juventusa, ali žao mi je Lazija i mog prijatelja Tudora. Bili su jako blizu. Vidjet ćemo se u subotu, dolazim na meč s Veronom."

"Igorovi rezultati me ne iznenađuju. Mlad je, a već ima ozbiljno trenersko iskustvo. Već sam mu rekao da je rad u Laziju velika prilika.""Od Juventusa se uvijek očekuje više. Istina, osvajanje Kupa je dobro, ali to im ne spašava sezonu. Od Juventusa se barem očekuje borba za Scudetto do samog kraja. Ove godine su je završili u februaru. Od tog trenutka vidio sam previše utakmica koje ne liče na Juventus."

Smatra da Juventusu treba igrač tipa Marija Mandžukića.

"Juventusu bi koristio još jedan Mario. Mandžukić nikada nije odustajao i uvijek je tim stavljao ispred svega. Kada je Higuain stigao, svi su vjerovali da mu je kraj. Umjesto toga on se pomjerio lijevo i umalo je ispisao historiju u Ligi prvaka.Luka Modrić je ubrzo slobodan igrač. Juventusu je preporučio da ne razmišlja i da zove slavnog Hrvata.

"Modrić ima dar od Boga - on je fudbal. Preporučio bih ga svakom timu na svijetu, čak i Juventusu. Ne znam hoće li otići Real po isteku ugovora, ali sam uvjeren da ima još godinu-dvije vrhunskog fudbala u nogama. Sam Modrić ne bi bio dovoljan da se uhvati Inter, ali bi bio od velike pomoći".

Bokšić nije često u javnosti, ali prati fudbal. Ima svoje omiljene fudbalere.

"Omiljeni igrač Juventusa mi je Bremer, Luis Alberto u Laziju. Generalno volim gledati Haalanda i Mbappea - dva čudovišta", istakao je Bokšić.Legendarni napadač je karijeru započeo u splitskom Hajduku. Potom je otišao u Francusku gdje je nastupao za Cannes i Marseille, da bi zatim sedam godina proveo u Italiji nastupajući za Lazio i Juventus.

Karijeru je okončao 2003. godine u dresu engleskog Middlesbrougha, a godinu dana ranije je završio i s reprezentacijom Hrvatske za koju je u devet godina odigrao 40 utakmica i zabio 10 golova.

Učitaj još novosti