29. 04. 2024 - 11:05
SASTANAK U TORINU PRESUDIO SRBINU: Filip Kostić u medijima...
907
Shares
SASTANAK U TORINU PRESUDIO SRBINU:  Filip Kostić u medijima saznao šta mu je Juventus napravio

SASTANAK U TORINU PRESUDIO SRBINU: Filip Kostić u medijima saznao šta mu je Juventus napravio

29. 04. 2024 - 11:05
0
Shares

Srbijanski reprezentativac Filip Kostić prije dvije godine stigao je u Juventus iz Frankfurta, ali kako stvari stoje njegova avantura u klubu iz Torina neće dugo trajati jer su se pojavile informacije koje ga neće obradovati.Juventus je odlučio na ljeto 2022. godine da angažuje Kostića koji je imao nekoliko sjajnih sezona u njemačkom Frankfurtu, a Stara dama je za ovaj transfer izdvojila skoro 15 miliona eura.

Kostićevom dolasku najviše se obradovao Dušan Vlahović koji se pobrinuo da se njegov sunarodnjak što prije navikne na novi klub, ali sigurno je da je i sam Kostić očekivao mnogo više od dolaska u Juventus.

Prva sezona u dresu Stare dame nije bila previše zapažena iako je bio poprilično standardan, a ni ove sezone Kostić nije imao nekih blistavih partija zbog čega mu je i Max Allegri smanjio minutažu u odnosu na prethodnu godinu.Juventus je odlučio na ljeto 2022. godine da angažuje Kostića koji je imao nekoliko sjajnih sezona u njemačkom Frankfurtu, a Stara dama je za ovaj transfer izdvojila skoro 15 miliona eura.

Kostićevom dolasku najviše se obradovao Dušan Vlahović koji se pobrinuo da se njegov sunarodnjak što prije navikne na novi klub, ali sigurno je da je i sam Kostić očekivao mnogo više od dolaska u Juventus.

Prva sezona u dresu Stare dame nije bila previše zapažena iako je bio poprilično standardan, a ni ove sezone Kostić nije imao nekih blistavih partija zbog čega mu je i Max Allegri smanjio minutažu u odnosu na prethodnu godinu.Mediji u Italiji pišu da su čelnici Juventusa imali nekoliko sastanaka u prethodnim sedmicama jer niko nije zadovoljan rezultatima ovog tima u prethodnim sezonama. Jasno je da će morati da naprave promjene u igračkom kadru, ali čini se i trenerskoj klupi.La Gazzetta dello Sport najavljuje da će se nekoliko prvotimaca Stare dame naći na transfer listi ovog ljeta, a kako stvari stoje među njima će biti i i Kostić.

Čelnici Juventusa nisu zadovoljni igrama Kostića u ovoj sezoni i spremni su da ga puste na ljeto kako bi napravili prostora za nova pojačanja.

Navodno, ta informacija preko medija došla je i do Kostića koji je razočaran odlukom čelnika Juventusa da ga prodaju na kraju sezone. On ima ugovor do ljeta 2026. godine i na ljeto nije imao namjeru da mijenja sredinu, ali čini se da će to morati uraditi.Također, italijanski novinar Rudy Galetti navodi da Juve umjesto Kostića želi dovesti nekog mlađeg igrača, a na listi potencijalnih zamjena za Srbina je i Patrick Dorgu iz Leccea koji igra poprilično zapaženu sezonu.

Učitaj još novosti