29. 04. 2024 - 18:25
VELIKI SKANDAL Engleski reprezentativac uhapšen u Španiji:...
907
Shares
VELIKI SKANDAL Engleski reprezentativac uhapšen u Španiji: Policajci koristili elektrošoker

VELIKI SKANDAL Engleski reprezentativac uhapšen u Španiji: Policajci koristili elektrošoker

29. 04. 2024 - 18:25
0
Shares

Engleski reprezentativac u ragbiju Bili Vunipola (Billy Vunipola) je uhapšen u jednom noćnom klubu na Majorci nakon svađe sa policajcima.

Bili se opirao hapšenju
Kako prenose mediji u Britaniji, Bili je apstinirao od pića gotovo dvije godine prije nego što je ponovo počeo piti, donoseći tu odluku kako bi bio u najboljoj formi na terenu pred Svjetsko prvenstvo u ragbiju održano prošle godine.

Bili je igrao utakmicu za Saracense u petak navečer i bio je na Majorci kao dio druženja igrača i menadžmenta tima.

Vunipola je bio zadržan preko noći u policiji, te je naknado kažnjen zbog napada na policajca. Također mu je izrečena četveromjesečna uslovna zatvorska kazna.

Engleski reprezentativac je pogođen elektrošokerom dva puta i bilo je potrebno čak osam policajaca kako bi ga uhapsili

Nakon toga je odveden u obližnju bolnicu gdje je navodno bio pod sedativima i privezan za krevet okružen bolničkim čuvarima i policajcima.

Za sve kriv nesretni nesporazum
Portparol Nacionalne policije Majorke izjavio je da osoblje obezbjeđenja nije bilo u mogućnosti da ga udalji sa lica mjesta, zbog čega su pozvani policajci. Bili se tereti da je gurnuo i pljunuo policajca, povrijedivši mu zglob i prst.

- Mogu potvrditi da sam bio uključen u nesretni nesporazum kada sam napuštao klub na Majorci u nedjelju, koji je izmakao kontroli. Za razliku od medijskih izvještaja, nije bilo nasilja, niti tučnjave i ja nisam nikome prijetio ni na koji način, bocama ili stolicama ili bilo čime drugim. Optužen sam za nepoštovanje zakona i nakon brzog suđenja, platio sam kaznu od 240 eura. Istraga španske policije sada je zatvorena, a ja se danas vraćam u Englesku. Bezrezervno se izvinjavam zbog bilo kakvih neugodnosti svima uključenima - rekao je Vunipola.

Učitaj još novosti