30. 04. 2024 - 16:46
Nasser Al Khelaifi zaledio Madrid izjavom
907
Shares
Nasser Al Khelaifi zaledio Madrid izjavom

Nasser Al Khelaifi zaledio Madrid izjavom

30. 04. 2024 - 16:46
0
Shares

Iako je još u mjesecu februaru objavljeno kako će Kylian Mbappe napustiti PSG na kraju sezone, ništa nije gotovo dok ne bude zvanično. Vlasnik pariskog kluba, Nasser Al Khelaifi, sada je dao izjavu koja je uslovno rečeni zaledila Madrid.

Prije oko tri mjeseca, odnosno u februaru ove godine, Kylian Mbappe je saopštio odluku kako će na kraju tekuće sezone napustiti PSG nakon sedam godina provedenih u klubu.

Francuskoj zvijezdi ističe ugovor s prvakom Francuske, te bi klub trebao napustiti kao slobodan igrač i PSG neće dobiti nikakvo obeštećenje za njega.

Naredna destinacija je gotovo sigurno Real Madrid. Javna je to tajna i sve bi trebalo da se finalizira u junu mjesecu.No, čini se da u parizu još uvijek ne odustaju od zvijezde koju su AS Monacu platili oko 180 miliona eura 2017. godine, što potvrđuje i posljednja izjava vlasnika kluba, katarskog bogataša Nassera Al Khelaifija.

"Imam dogovor sa Kylianom Mbappeom, ali ne želim da vam otkrivam detalje sporazuma. Naravno da želim da naš igrač nastavi da bude s nama. On je najbolji fudbaler na svijetu i za njega je najbolje da ostane kod kuće", rekao je Nasser Al Khelaifi, prenosi Bein Sports.

Sada se otvaraju mnoga pitanja. Šta ova izjava, zapravo, znači? Da li će Kylian Mbappe na kraju otići ili ostati, ostaje samo da sačekamo i da vidimo.

Jedno je sigurno, svima je dosta drame i nagađanja od njega. Kako fanovima i pratiocima koji stalno čitaju jedno pa drugo, tako i nama novinarima koji to moramo da prenosimo i nagađamo gdje će i da li će otići.

Zanimljivo je i da postoji realna šansa da se Kylian Mbappe protiv Real Madrida krajem maja bude borio za titulu prvaka Evrope. PSG je u polufinalu Lige prvaka protiv Borussije, a Real Madrid protiv Bayerna. 

Učitaj još novosti