04. 05. 2024 - 16:26
FIGO: Volim da gledam Đokovića, Nadala i onog Španca
907
Shares
FIGO: Volim da gledam Đokovića, Nadala i onog Španca

FIGO: Volim da gledam Đokovića, Nadala i onog Španca

04. 05. 2024 - 16:26
0
Shares

Madridski masters je pravi magnet za aktivne fudbalere ali i legende ovog sporta. Nema dana da se u Magičnoj kutiji ne pojavi neko od igrača Reala ili Atletica, a nikada ne nedostaju ni najveća imena iz historije.

Ove godine jedan od najredovnijih gostiju je legendarni portugalski fudbaler Luis Figo. Igrao je za samo četiri kluba, Sporting, Barcelonu, Real i Inter, ali se skućio baš u Madridu i ne propušta priliku da pogleda mečeve na mastersu.

“Volim da gledam Đokovića i Nadala, kao i onog španskog tenisera”, nabrojao je u intervjuu za TV Sky, ali očigledno nije u trenutku mogao da se sjeti najverovatnije Alcarazovog prezimena.

“Na nesreću za Portugal, sada nemamo veliko ime. Federer je takođe bio dobar”, kazao je legedarni fudbaler.

Feliciano Lopez, direktor turnira, najavio je da će Figo igrati revijalni meč u Magičnoj kutiji, ali se Portugalac samo nasmijao.

“Nisam ništa obećao, ja ne igram tenis. Volim da gledam tenis i kada god sam u Madridu gledam, jer je turnir odličan”

Iako ne igra tenis, jedan drugi reket mu nije stran.

“Ljudi koji loše igraju tenis, igraju padel”, otkrio je nasmijavši se i nastavio.

“U Španiji je ovaj sport veoma dugo popularan ali sada i po cijelom svijetu. Ipak najviše volim golf”Naravno, jedno od pitanja se odnosilo na oproštaj Rafaela Nadala od madridskog mastersa, na emotivno veče kada je kralj šljake odigrao možda poslednji meč na ovom stadionu.

“Rafa je moj dobar prijatelj, ono što je uradio za sport i tenis, i još radi, fenomenalno je. Svi smo veoma tužni ali svi želimo da budemo vječni a u sportu je to nemoguće. Nadal treba da bude veoma ponosan na svoju karijeru”, istakao je Figo koji je bio i jedan od gostiju na ceremoniji dodele priznanja najboljim sportistima sveta Laureus u Madridu. Baš Đoković je dobio taj oreol, peti put u karijeri.

(n1info.ba)

Učitaj još novosti