05. 05. 2024 - 17:03
Slavili kao da su osvojili Ligu prvaka, a onda su saznali da...
907
Shares
Slavili kao da su osvojili Ligu prvaka, a onda su saznali da je vijest bila lažna: Ispali su iz lige

Slavili kao da su osvojili Ligu prvaka, a onda su saznali da je vijest bila lažna: Ispali su iz lige

05. 05. 2024 - 17:03
0
Shares

Fudbalske emocije su zaista nevjerovatne i samo pravi, istinski navijači znaju kako je moguće za jedan tren biti na sedmom nebu, ali i na samom dnu.

Fudbal je sport, ali u sportu odavno ne stoji na snazi da je "važno učestvovati". Niko ne voli da gubi, svi žele biti pobjednici, a ono čega se navijači najviše plaše je eliminacija.

Navijači Birminghama nadali su se da će njihov tim ostati u Championshipu. Pobijedili su u subotu Norwich City sa 1:0, ali nisu ovisili sami o sebi.

Nakon što su Plymouth, Sheffield Wednesday i Blackburn Roversi dobili svoje utakmice protiv Hull Cityja, Sunderlanda i Leicestera, Birmingham je ispao.

Ali navijači Birminghama mislili su u jednom trenutku da je Hull zabio protiv Plymoutha, što bi dovelo do toga da momčad Garyja Rowetta ostane.

Video prikazuje sve navijače sa St Andrewsa kako slave nakon što su saznali za gol Plymoutha na Home Parku. Međutim, nekoliko trenutaka kasnije, izašlo je na vidjelo da Hull ipak nije zabio kod Plymoutha jer su Tigersi na kraju izgubili utakmicu s 1:0.

Golom Joea Edwardsa prije poluvremena Pilgrimsi su ostali u Championshipu na štetu Birminghama, koji će sljedeće sezone igrati u League One.

"To je nevjerovatno razočaravajuće. Osjećao sam da bismo mogli ostati, da bi nam mogao pomoći neko na ostalim stadionima. Atmosfera na stadionu bila je vjerovatno najbolja koju sam vidio prije utakmice, bila je apsolutno električna. Kao što smo i znali da hoće, navijači su više nego odigrali svoju ulogu", rekao je Rowett.

Birminham je na krjau as 50 bodova završio na 22. mjestu na tabeli, a zajedno s njima ispali su i HHuddersfield te Rotherham. Šteta za Birmingham budući da je na kraju Plymouth imao samo bod više, a tri boda više Blackburn i Sheffield Wed, prenosi Sportsport.ba

Učitaj još novosti