06. 05. 2024 - 12:32
NOVAK ĐOKOVIĆ SAZNAO IMENA PROTIVNIKA: Oni mu stoje na putu do...
907
Shares
NOVAK ĐOKOVIĆ SAZNAO IMENA PROTIVNIKA: Oni mu stoje na putu do titule u Rimu

NOVAK ĐOKOVIĆ SAZNAO IMENA PROTIVNIKA: Oni mu stoje na putu do titule u Rimu

06. 05. 2024 - 12:32
0
Shares

Novak Đoković saznao je imena rivala na turniru u Rimu.Novak Đoković saznao je imena protivnika na turniru u Rimu! Žrijeb je održan ispred čuvene "Fontane di Trevi" i može se reći da je fortuna bila uz srpskog tenisera. Postavljen je za prvog nosioca, a usljed izostanka Karlosa Alkaraza i Janika Sinera drugi favorit je Danil Medvedev.

Novak je slobodan u prvom kolu, dok ga u drugom čeka bolji iz meča Romana Safjulina i kvalifikanta. U trećoj rundi mogao bi da igra protiv Jakuba Menšika koji je jedna od zvijezda u usponu. U osmini finala rival bi mogao da mu bude Karen Hačanov. Prema projektovanom žrijebu u četvrtfinalu bi Novak mogao da igra protiv Kaspera Ruda, Aleksander Zverev protiv Grigora Dimitrova i pobjednici tih mečeva igraće u polufinalu. U drugom dijelu žrijeba Andrej Rubljov i Stefanos Cicipas su projektovani u četvrtinalu, drugi par čine Medvedev i Hurkač i bolji iz tih duela igraju u drugom polufinalu.

Žrijeb za nosioce izvlačen je ručno, pa su tako Holger Rune i Flavio Koboli pomagali u izvlačenju, konstantno su se šetali od stolice do stola, dok ih voditeljka nije zamolila da ostanu kod stola. "Bolje da stanete tu, jer ovo izgleda kao trening u teretni", našalila se ona." Poslije toga je kompjuterski izvučen ostatak žrijeba.

Đoković je šest puta osvajao turnir u Rimu, a prošle godine je zaustavljen u četvrtfinalu od Holgera Runea.

(mondo.ba)

Učitaj još novosti