06. 05. 2024 - 17:25
Reakcije na ekscese navijača u Mostaru, organi reda šute:...
907
Shares
Reakcije na ekscese navijača u Mostaru, organi reda šute: Trgnite se dok nije kasno

Reakcije na ekscese navijača u Mostaru, organi reda šute: Trgnite se dok nije kasno

06. 05. 2024 - 17:25
0
Shares

Nakon najnovijeg ekscesa koji je vezan za navijače Zrinjskog i Veleža u Mostaru oglasile su se brojne političke partije i predstavnici vlasti i opozicije.

U posljednjih mjesec dana došlo je do više incidenata koji su vezani za navijače ova dva kluba, od upada na privatne posjede, otimanja transparenata, druge imovine, nasilja, pa sve do sinć kada je za mnoge kap prelila čašu posipanjem nepoznate toksične tekućine na hibridni teren FK Velež uz pomoć drona.

Jedna od najoštrijih reakcija bila je ona Sanela Žuljevića, vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću grada Mostara.

“Pored privilegija koje nose vaše pozicije imate i odgovornost. Hodate sa otvorenim plamenom po rubu bazena punog benzina i teško možete očekivati da neće doći do požara, a kada dođe nema šanse da vi ostanete neopečeni. Imate odgovornost ako ne prema našoj djeci onda bar prema svojoj.Doveli ste grad u situaciju u kakvoj dugo nije bio. Trgnite se dok ne bude kasno”, rekao je Žuljević.

NiP je putem saopštenja ukazao da u Mostaru trenutno vladaju haos i bezvlašće.

“Svjedočimo raznim navijačkim napadima, upadima u domove, prijetnje pištoljima, vezanje lisicama, otuđivanje imovine u gluho doba noći a kap koja bi morala preliti čašu je podmuklo uništavanje travnjaka stadiona Veleža”

Policiju su prozvali iz SDA i uputili da reaguju u što kraćem roku.

“Iako je prošlo više od 48 sati od događaja, nalogodavci i počinioci tog krivičnog djela još nisu identificirani, uprkos indicijama, a prije toga i upozorenjima nadležnima. Smatramo kako je posljednjim dešavanjima narušena sigurnosna situacija u Mostaru, pri čemu se obični građani našeg grada osjećaju nesigurno i nezaštićeno od strane onih koji su zaduženi za čuvanje reda i sigurnosti”, rekli su iz SDA.

Učitaj još novosti