08. 05. 2024 - 12:28
Grend slem šampion (30) ide u penziju: Pamti se čuveno finale...
907
Shares
Grend slem šampion (30) ide u penziju: Pamti se čuveno finale protiv Novaka Đokovića!

Grend slem šampion (30) ide u penziju: Pamti se čuveno finale protiv Novaka Đokovića!

08. 05. 2024 - 12:28
0
Shares

Sjajni Austrijanac Dominik Tim ne može da prevaziđe povrede koje ga muče godinama.Svojevremeno jedan od najboljih tenisera planete, Austrijanac Dominik Tim, odlučio je da završi igračku karijeru. Kako prenose inostrani mediji, slavni teniser ima ideju da mu posljednji turnir u karijeri bude u Beču, kasnije u toku godine - i da se tom prilikom oprosti od sporta kojem je mnogo dao.

Po informacijama koje su se pojavile u javnosti, Tim je već obavijestio svoje sponzore da zbog povreda više ne može da se takmiči na najvišem nivou. On je u posljednje tri godine imao teške povrede koljena i ručnog zgloba i zbog njih je rijetko uspijevao da pruži partije koje su podsjećale na najbolje dane karijere. A tada je, stvarno, bio jedan od najboljih na svijetu!

Tokom 2020. godine igrao je finale Australijan opena i izgubio od Novaka Đokovića u pet setova, finale US opena gdje je savladao Sašu Zvereva i finale Završnog mastersa na kojem je poražen od Danila Medvedeva. Do meča za titulu na tom turniru stigao je i godinu dana ranije, a dok je 2018. i 2019. godine igrao finala na Rolan Garosu.

Svojevremeno je bio treći teniser planete, a jedan je od rijetkih koji su u karijeri pobijedili Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Protiv trojice najboljih tenisera svih vremena ostvario je ukupno 15 pobjeda, a pobjeđivao je još i Endija Mareja, Stena Vavrinku, Danila Medvedeva... Po svemu sudeći, karijeru će završiti sa 17 ATP titula i više od 30 miliona američkih dolara zarađenih na turnirima.Dominik Tim je jedan od Đokovićevih najboljih prijatelja u svijetu tenisa, a prethodnih godina je bio i gost Beograda na poziv srpskog asa. Novak je često o njemu govorio u superlativima, a sa Srbijom ga veže i jedna ljubav iz prošlosti. Svojevremeno je Dominik tim bio u vezi sa teniserkom Kristinom Mladenović, francuskom sportistkinjom porijeklom sa Kosova i Metohije. 

(mondo.ba)

Učitaj još novosti