08. 05. 2024 - 15:02
Bjelica je majstor unovčavanja neuspjeha: Otkaz za otkazom, a...
907
Shares
Bjelica je majstor unovčavanja neuspjeha: Otkaz za otkazom, a milioni eura se slijevaju na račun

Bjelica je majstor unovčavanja neuspjeha: Otkaz za otkazom, a milioni eura se slijevaju na račun

08. 05. 2024 - 15:02
0
Shares

Hrvatski nogometni stručnjak Nenad Bjelica (52) posljednjih godina dobija otkaz za otkazom, a sve to itekako "masno" naplaćuje.Bjelica je prije nekoliko dana dobio otkaz u Union Berlinu nakon niza slabih rezultata, a to mu je bio čak drugi otkaz ove sezone, nakon što je prošle jeseni otpušten u turskom Trabzonsporu.

Trabzonspor je vodio od 18. aprila do 11. oktobra 2023., a Union Berlin od 27. novembra 2023. do 6. maja ove godine.

Bjelici će ovo biti četvrti put da će dobiti otpremninu nakon što dobije otkaz, ako se tako dogovorio s Nijemcima, a velika je vjerovatnost da jeste.

Bjelica je, naime, postao neka vrsta majstora unovčavanja neuspjeha.

U proljeće 2020. je napustio Dinamo, koji je htio smanjiti plate igrača i trenera zbog pandemije koronavirusa. Bjelica je tada dogovorio otpremninu od 1,1 miliona eura, a ostatak ugovora od 1,4 miliona eura oprostio je Dinamu.

Nakon toga Bjelica je preuzeo Osijek gdje je imao ulogu trenera i sportskog direktora, a kada je dobio otkaz Osijek mu je isplatio 1,5 milion eura.S Trabzonsporom je imao ugovor do ljeta 2025. godine, a od njih je tražio tri miliona eura otpremnine za otkaz, a dobio je pola tog iznosa.

To znači da je Bjelica do sada od otpremnina zaradio više od četiri miliona eura, i to ne ubrajajući eventualni novac koji bi mu trebao Union Berlin uplatiti na račun.

Učitaj još novosti