16. 05. 2024 - 21:43
NIJE SE OVOME NADAO: Nagelsmann ga pozvao na Euro, on iznenađen
907
Shares
NIJE SE OVOME NADAO: Nagelsmann ga pozvao na Euro, on iznenađen

NIJE SE OVOME NADAO: Nagelsmann ga pozvao na Euro, on iznenađen

16. 05. 2024 - 21:43
0
Shares

Mnogi fudbaleri sanjaju o odlasku na velike turnire, ali naravno nisu svi te sreće. Iako mnogi žele ovog ljeta biti na Evropskom prvenstvu, nacionalni selektori mogu da pozovu najviše 26 igrača.Njemački selektor Julian Nagelsmann objavio je spisak, a među putnike za Euro uvrstio je i bivšeg golmana Bayerna Alexandera Nubela, koji je imao jako dobru sezonu sa Stuttgartom.

Nubel nije naravno prva opcija za gol Njemačke, ali svakako je tu da "popuni rupu". Ipak, čini se da je i on sam iznenađen da će ići na Euro, te priznaje da je već bio isplanirao odmor.

"Već sam isplanirao odmor, ali ću ga s velikim zadovoljstvom otkazati. Htio sam ići u Tanzaniju, na safari, ali to će doći sljedeće godine", rekao je presretni Nubel koji nije očekivao izbornikov poziv.Nubel se pokušavao izboriti za jedinicu u Minhenu nakon dolaska iz Schalkea, ali nije uspio, zbog čega je morao na posudbu prvo u Monaco, a potom i Stuttgart. 27-godišnjak je i dalje pod ugovorom s Bayernom.Nagelsmann će uz Nubela na Euru imati iskusne Manuela Neuera iz Bayerna i Marc-Andre Ter Stegena iz Barcelone. Jedan od njih bit će prvi izbor, a to će već odlučiti selektor Elfa.

Uz njih trojicu na spisku je i Oliver Baumann, koji bi mogao otpasti sa konačnog spiska.

Turnir u Njemačkoj igra se od 14. juna do 14. jula i Njemačka kao domaćin svakako ima pravo da se nada dolasku do samog finala, iako će se morati suočiti sa nekim od najjačih selekcija na Starom kontinentu.

Inače, na spisku nema velikih zvijezda njemačkog fudbala, Matsa Hummelsa i Leona Goretzke, te je Julian Nagelsmann o njihovom izostavljanju govorio u javnosti.

"Dugo sam razgovarao s Hummelskom i s Goretzkom. Vrlo su razočarani jer nisu na spisku. Pokušao sam objasniti zašto nisu tu, razumljivo je da su tužni", rekao je selektor Njemačke.Podsjetimo, Njemačka i Škotska će 14. juna od 21:00 na Allianz Areni u Minhenu otvoriti Evropsko prvenstvo. Elf je u grupi još s Mađarskom s kojom će se sastati 19. juna, dok četiri dana kasnije nastup u grupnoj fazi završava utakmicom protiv Švicarske.

Prije nastupa na Evropskom prvenstvu, 3. juna će igrati prijateljsku utakmicu protiv Ukrajine, a četiri dana kasnije i protiv Grčke što će im biti svojevrsna generalka pred EURO.

Učitaj još novosti