01. 05. 2024 - 13:10
BARBAREZ GA NAGOVORIO DA POTPIŠE, ALI KOLA SU KRENULA NIZBRDO:...
907
Shares
BARBAREZ GA NAGOVORIO DA POTPIŠE, ALI KOLA SU KRENULA NIZBRDO: Mustafa izašao iz zatvora, odmah je pronašao novi klub...

BARBAREZ GA NAGOVORIO DA POTPIŠE, ALI KOLA SU KRENULA NIZBRDO: Mustafa izašao iz zatvora, odmah je pronašao novi klub...

01. 05. 2024 - 13:10
0
Shares

Mustafa Kučuković (37), bio je napadač koji je za mladu reprezentaciju Njemačke igrao sa Neuerom, Khedirom, Hummelsom… Htjeli su ga tada mnogi u Evropi, a na nagovor sadašnjeg bh. selektora Sergeja Barbareza potpisao je za HSV čiji su čelnici vjerovali da je “Muki” buduća zvijezda njemačkog fudbala.

Kučuković je nakon dvadesetak nastupa za HSV napustio Hamburpog, selio se po njemačkim drugim i trećim ligama, pokušavao je u Francuskoj, Kipru, ali od svega nije bilo ništa.

U martu 2021. “pao” je zbog dr.o.g.e. Pričalo se kako je trgovao mar.i.h.ua.nom, ko.k.a.in.om u ha.ši.š.om u vrijednost od 10 miliona eura, zbog čega je u proteklom periodu boravio iza rešetaka, ali sve to danas je iza njega.

Kučuković je, prema Transfermarktu, danas na slobodi i već se vratio fudbalu potpisavši za SSV Buer u čijem dresu je nedavno igrao protiv FC 96 Recklinghausena i Hassela.

Radi se o klubu u kojem je i napravio svoje prve fudbalske korake prije nego što je preko omladinskog pogona Schalkea i Bochuma završio u prvom timu HSV-a.

U prošlosti kada je smatran “wunderkindom” Kučuković se povezivao i sa reprezentacijom BiH, kao i sa FK Sarajevo, ali se to nije ostvarilo.

Učitaj još novosti