02. 05. 2024 - 10:28
Osveta Ancelottiju je servirana! Realov pobunjenik dogovorio...
907
Shares
Osveta Ancelottiju je servirana! Realov pobunjenik dogovorio za Kraljeve bolnu izdaju

Osveta Ancelottiju je servirana! Realov pobunjenik dogovorio za Kraljeve bolnu izdaju

02. 05. 2024 - 10:28
0
Shares

Pakt koji traje godinama bi opet mogao biti prekršen. Za sve je kriv pobunjenik u Real Madridu koji je potpuno nezadovljan svojim statusom u timu zbog čega je već počeo sa osvetom. Već nekoliko godina postoji neformalni dogovor između Real Madrida i Atletico Madrida da nema direktnih transfera između dva kluba. Posljednji put se nešto takvo desilo 2019. godine.

Tada je Marcos Llorente za iznos od 30 miliona eura prešao iz Reala u Atletico, a pet godina kasnije na pomolu je isti scenarij.

Veznjak Dani Ceballos je navodno na putu za Atletico Madrid ukoliko Jorgnadžije pošalju odgovarajuću ponudu pošto je fudbaler dogovorio sve lične uslove.Ceballosu je teško doći do prostoora za igru, iza Eduarda Camavinge, Aureliena Tchouamenija, Luke Modrića, Tonija Kroosa, Arde Gulera, Judea Bellinghama i Brahima Diaza.

Manje od godinu dana nakon potpisivanja produženja ugovora bi tako tako stadion Santiago Bernabeu trebao zamijeniti sa Wanda MetropolitanomŠpanski mediji tvrde da je Ceballos već sklopio predugovor s Atleticom oko ljetnog transfera te da se već vidi pod palicom Diega Simeonea.

Prije nekoliko sedmica španski mediji su pisali kako je i sam Carlo Ancelotti odlučio prekrižiti 27-godišnjaka jer ga je navodno počeo nervirati sa prijetnjam da će napustiti tim.

Italijanu je bilo svega preko glave te je prema nekim navodima Špancu čak i rekao da bi za tim bilo najbolje da ode na kraju sezone.

Do utakmice protiv Real Sociedada krajem aprila Ceballos u 2024. godini na terenu proveo svega pet minuta što dovoljno govori o njegovom statusu u ekipi.

Ceballos je član Kraljeva još od 2017. godine, međutim nikad nije igrao zapaženu ulogu, a posljednja dešavanja su ga natjerala na izdaju kakva u Madridu nije odavno viđena.

Učitaj još novosti