08. 05. 2024 - 19:16
Selektor Portugala: Ispadanje od BiH bi bio potpuni neuspjeh
907
Shares
Selektor Portugala: Ispadanje od BiH bi bio potpuni neuspjeh

Selektor Portugala: Ispadanje od BiH bi bio potpuni neuspjeh

08. 05. 2024 - 19:16
0
Shares

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra prvi meč baraža za Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj 2025. godine protiv domaćeg Portugala.

Selektor Portugala, Paulo Jorge Pereira, govorio je o sutrašnjem meču.

“Ispadanje od BiH bi za nas bio potpuni neuspjeh, iako neuspjeh uvijek stoji na putu uspjeha. Ne možete uvijek ni pobijediti, ali ne možete uvijek ni izgubiti. Realnost je da smo mi u ovom momentu favoriti.

Važno je da Bosanci osjete od prve minute da nas ne mogu pobijediti, moramo im odmah pokazati da smo bolji. Ako se tako postavimo i uspijemo od starta napraviti prednost, pobijedit ćemo, a očekujem i najveću moguću razliku.

Rezultati Bosne nas ne smiju zavrati. Imaju novog selektora Damira Doborca, koji može imati nove ideje, a tu su i igrači sa svjetskog nivoa poput Benjamina Burića, Marka Panića i Adina Faljića”, kazao je Pereira. 

Utakmica Portugal – BiH igra se sutra od 20:30 sati uz prijenos na FACE TV.

Ranije je meč najavio i selektor BiH, Damir Doborac.

“Što se tiče atmosfere, igrači koji dolaze su zdravi i spremni. Fali nam još pet igrača, do ručka trebaju doći još trojica, te očekujemo još Marka Panića i Senjamina Burića, pa ćemo sutra biti kompletni. Malo je vremena što se tiče pripreme utakmice, naći ćemo način. Znamo s kim igramo i ne treba trošiti riječi o njima, ali imamo i mi svoje adute, imamo igrače koji mogu mnogo. Vjerujem da su igrači svjesni odgovornosti.

Kad uzmemo naše i njihove rezultate, oni su na papiru favoriti, ne bježimo od toga. Ponavljam da i mi imamo svoje adute. Iskreno se nadam da ćemo dati maksimum. Potrudit ćemo se da ne dozvolimo da nas ne dobiju laku. Imamo i mi želju da se što bolje predstavimo”, kazao je selektor Damir Doborac.

Revanš je u nedjelju u 17:00 sati u Mejdanu.

(Reprezentacija.ba)

Učitaj još novosti