10. 05. 2024 - 08:36
Dortmund će više zaraditi ako u finalu izgubi od Reala nego...
907
Shares
Dortmund će više zaraditi ako u finalu izgubi od Reala nego ako ga pobijedi

Dortmund će više zaraditi ako u finalu izgubi od Reala nego ako ga pobijedi

10. 05. 2024 - 08:36
0
Shares

Borussia iz Dortmunda priredila je jedno od najvećih iznenađenja ove sezone u klupskom nogometu u Evropi, pošto se uspjela da plasira u veliko finale Lige prvaka.polufinalu su popularni Milioneri eliminisali favorizovani Paris Saint Germain, a tako su zakazali finale protiv Real Madrida, koje će se na Wembleyju igrati 1. juna.

Imat će priliku Dortmund da u Londonu tada stigne do svoje druge titule prvaka Evrope, pošto je jedinu dosad osvojio 1997. godine, a zanimljivo je da će više novca zaraditi ako ne dođe do trofeja.

Naime, na osnovu klauzule u ugovoru Judea Bellinghama, veznjaka Real Madrida, Dortmundu će pripasti 25 miliona eura ako Kraljevski klub osvoji titulu prvaka Evrope.

Takav dogovor je postignut prilikom transfera Bellinghama u Real Madrid iz Borussije prošlog ljeta. Tada je Engleza Real kupio za 103 miliona eura, a dogovoreno je da će Dortmundu isplatiti bonus od 25 miliona eura ako s njim osvoji Ligu prvaka.S druge strane, ako Dortmund savlada Real Madrid 1. juna u velikom finalu, kao nagrada UEFA-e pripast će mu novčani iznos od 20 miliona eura.

Nema sumnje da će Real biti veliki favorit u ovom meču na Wembleyju, ali ko može oduzeti šanse Dortmundu nakon što je eliminisao PSG, Atletico Madrid i PSV?

(bosna.info)

Učitaj još novosti