17. 03. 2015 - 22:30
Triler na Calderonu: Atleticu pripala dramatična penal serija,...
907
Shares
Triler na Calderonu: Atleticu pripala dramatična penal serija, Kiessling tragičar

Liga prvaka

Triler na Calderonu: Atleticu pripala dramatična penal serija, Kiessling tragičar

M. S.
17. 03. 2015 - 22:30
0
Shares

Fudbaleri Atletico Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su večeras, poslije boljeg izvođenja penala, izbacili Bayer iz Leverkusena.

Prvi pokušaj na utakmici imao je Bellarabi, ali je pucao malo pored lijeve stative.

Atletico je potom polako preuzeo inicijativu, koja je rezultirala pogotkom Marija Suareza u 27. minuti. Povremeni španski reprezentativac je pucao s 15 metara, a lopta se na putu do gola odbila od Topraka, koja je skrenula toliko da prevari golmana Lena.

Isti igrač je mogao i do drugog gola, a nakon udarca s 20-ak metara, lopta se odbila od Bendera te je otišla pored desne stative.

Jorgandžije kreću silovito u nastavku, zbog čega se Bayer potpuno povukao na svoju polovicu. Međutim, Atletico nije mogao probiti gustu odbranu gostiju.

Raul Garcia je imao veliku priliku u 80. minuti, no Leno je uspio odbiti udarac, a Spahić je ekspresno raščistio situaciju.

Uslijedili su produžeci, zbog ukupnog rezultata 1-1. Bio je primijetan fizički i psihički umor kod obje ekipe pa i nismo vidjeli previše toga u prvom produžetku. 

Drugi je bio nešto zanimljiviji, a izdvaja se dalekometni udarac Rolfesa, koji je otišao malo pored lijeve stative. Ipak, gledatelji na Calderonu nisu vidjeli nijedan pogodak pa se prešlo na izvođenje jedanaesteraca.

Već na startu, Raul Garcia promašuje penal. Međutim, Oblak brani naredni udarac Calhanoglua. Potom je bio siguran Griezmann, baš kao i Rolfes.

Strijelac jedinog gola u regularnom dijelu utakmice, Mario Suarez, također je uspješno realizovao penal. Omer Toprak naredni je uzeo loptu, ali očajan udarac odlazi preko gola. Onda je i Koke promašio, da bi Castro i Fernando Torres postigli golove.

Baš poput Topraka, Stefan Kiessling katastrofalno je pucao sljedeći jedanaesterac te je Atletico prošao dalje.

Učitaj još novosti