04. 05. 2024 - 14:14
Ako primi četiri gola u naredna dva meča, postaće najgori...
907
Shares
Ako primi četiri gola u naredna dva meča, postaće najgori golman u Premijer ligi svih vremena?

Ako primi četiri gola u naredna dva meča, postaće najgori golman u Premijer ligi svih vremena?

04. 05. 2024 - 14:14
0
Shares

Golman Lutona Thomas Kaminski je protiv Evertona primio 78. gol u sezoni.

Iskusni 31-godišnji Belgijanac ima puno povjerenje menadžera tima Roba Edwardsa. Branio je na svih 36 utakmica od početka sezone u Premijer ligi.

Bilo bi ružno reći da je jedan od najgorih golmana u historiji Premijer lige, ali je statistički svakako jedan od čuvara mreže koji su najviše puta vadili loptu iz mreže.

Luton Town je u petak odigrao neriješeno protiv Evertona 1:1, a taj pogodak bio je 78. u mreži Thomasa Kaminskog od početka sezone.

U historiji Premijer lige više golova od njega primili su samo nekadašnji golman Ipswicha Craig Forrest (81 gol u sezoni 1994-95), bivši čuvar mreže Burnelyja Brian Jensen (80 u sezoni 2009-10) i aktuelni golman Leedsa Francuz Illan Meslier, koga su prošle sezone 2022/23 protivnički igrači savladali 79 puta.

Kaminski je u opasnosti da dodatno pokvari učinak, jer ekipu Lutona do kraja sezone očekuju još dva meča, oba protiv ekipa iz Londona. Šeširdžije u pretposljednjem kolu gostiju West Hamu, dok u poslednjem dočekuju ekipu Fulhama.

Bivši golman Anderlechta, Kortrijka, Genta i Blackburn Roversa sigurno će dati sve od sebe da sačuva mrežu netaknutom, ali će u tome morati da mu pomognu i saigrači, koji se do sada nisu baš proslavili.

Učitaj još novosti