18. 03. 2015 - 09:08
SKANDALI: Pad "Harunovog carstva"
907
Shares
SKANDALI: Pad

Primitivni ispad generalnog sekretara KSBiH

SKANDALI: Pad "Harunovog carstva"

E. Jesenković (Avaz.ba)
18. 03. 2015 - 09:08
0
Shares

- Emire, molim te, prenesi kolegama u Avazu... Da Bog da vam dragi Allah vratio porodicama i djeci za sve neistine koje ste pisali o meni s ciljem da mi naudite. I punica i mama su mi u ova dva dana završili u bolnici. Punica srce, a mama želudac povraća krv. Da Bog da vam dragi Allah sve vratio. Amin!

Autor morbidnog SMS-a, koji je stigao potpisniku ovog teksta (u dva dana upućena su ukupno dva slične sadržine, tako da o nekakvoj slučajnosti nema ni govora) jeste generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Harun Mahmutović.

Pisao tužbe

Naravno, nije „Avaz" pisao neistine, jer da postoji i najmanja mogućnost za to, sigurno bismo se našli među onima koje je (ili barem tvrdi da je to učinio) Mahmutović tužio za klevetu, već je, između ostalog, i autor ovih redova, nakon četiri godine vjerovanja da Harun gradi nešto drugo, a ne „Harunovo carstvo", u kojem će neistomišljenike fizički istjerivati iz Saveza (Boško Grubnić) te putem medija i društvenih mreža udarati na njihovo dostojanstvo (rukometaša Eldara Memiševića nazvao je izdajnikom države, već čuveno Facebook pismo našoj najvećoj nadi Jusufu Nurkiću i njegovom menadžeru Enesu Trnovčeviću zaključio je s „Odj...te!" i još mnogo toga), konačno progledao.

Prije svega, Mahmutoviću, vjerovatno, smeta to što se neko drznuo da posumnja u „Harunovu istinu" i što mu se dalo do znanja da Savez nije privatna kafana iz koje može izbacivati kad, kako i koga hoće i što ovu instituciju ne može koristiti za brutalne obračune s onima koji mu ne odgovaraju, urušavajući sve što je  pozitivno napravio.

Slična tortura

Smeta mu i to što smo dali prostor Raziji Mujanović i Enesu Trnovčeviću da komentiraju njegove tužbe protiv Jusufa Nurkića i njih, kao i to što smo se osvrnuli na njegovu nebuloznu izjavu o tome da bi se o nastupu Nurkića za reprezentaciju BiH na Evropskom prvenstvu  trebao izjasniti i - narod?!

Napomenimo  da je Mahmutović sebi dao pravo da već duže  dijeli i lekcije o patriotizmu, a kad ga i taj "patriotizam" iznevjeri i ostane bez argumenata, ne ostaje ništa drugo nego slati  SMS-ove, zaklanjati se iza porodice i djece, što je, vjerovatno, najniže na šta neko može pasti. Da ovo nije usamljen slučaj, potvrdilo nam je još nekoliko osoba iz svijeta košarke koje su, što verbalno što putem društvenih mreža, prošle sličnu torturu.

Tek nakon ovog iskustva jasnije su i riječi našeg NBA centra Jusufa Nurkića u nedavnom intervjuu za naš list da bi "mogao prijeći preko svega, ali ne i preko poruka koje je dobivao od pojedinaca".

A kad smo već kod Harunovih tužbi, čini se da najviše šansi da prođe na sudu, koliko god izgledala besmislena, ima upravo ona protiv Jusufa Nurkića.

Naime, u famoznom Nurkićevom saopćenju Mahmutovićevo ime nigdje se ne spominje, ali spominje se bh. košarka, a iz svega navedenog jasno je ko je sebe poistovjetio s bh. košarkom i ko na sudu, s punim pravom, može reći: „Bh. košarka? Pa to sam ja"!

Obračun s Acom

Kako prolaze Harunovi neistomišljenici, pokazatelj je i slučaj s Acom Petrovićem. Čuveni hrvatski trener za selektora BiH je imenovan kao „volonter", barem su tako pričali Harun i društvo, da bi na kraju ljubav pukla zbog novca?!

Aco je dobio, za bh. prilike, ne baš skromnu novčanu nagradu za plasman na Eurobasket 2013., a kad je postavio određene finansijske uvjete za nastavak saradnje, Harun se sjetio da smo mi „ipak siromašna i država i savez" te se, u jednom od bezbrojnih Facebook obraćanja, od Ace oprostio konstatacijom da je „reprezentacija stvar ljubavi, a ko ne voli, neka razguli"!

Kad pogledamo šta je poručio Nurkiću i Trnovčeviću, ispostavilo se da je Aco čak i dobro prošao.

Učitaj još novosti