30. 03. 2015 - 12:04
Razočarenje u Srbiji: Postali smo fudbalska provincija!
907
Shares
Razočarenje u Srbiji: Postali smo fudbalska provincija!

Pisanje srbijanskih medija

Razočarenje u Srbiji: Postali smo fudbalska provincija!

30. 03. 2015 - 12:04
0
Shares

Porazom u Lisabonu od Portugala (1:2), Srbija je dodatno se udaljila od Evropskog prvenstva.

Izabranici Radovana Ćurčića nakon četiri kola kvalifikacija imaju samo jedan bod, te za trećeplasiranom Albanijom, koja drži mjesto koje vodi u dokvalifikacije, zaostaju velikih šest poena. 
  
"Društvo mrtvih pjesnika: Samo Andora i Gibraltar gori od Srbije"
, naslov je MozzartSporta, koji današnju reprezentaciju Srbije naziva fudbalskom provincijom. 
  
"Na stranu to što imamo asove iz najprestižnijih evropskih klubova, govor brojki u ovom trenutku je neumoljiv. Sjednite i udahnite zrak kada pročitate sljedeću rečenicu: Srbija, računajući sve kvalifikacije grupe na Starom kontinentu, ima bolji učinak samo od Andore i Gibraltara."

"Ako naši reprezentativci imaju barem malo sportskog dostojanstva zacrvenjet će se od stida onog trenutka kada shvate da učinak jednak njihovom u dosadašnjem dijelu kvalifikacija imaju Kazahstan, Luksemburg, San Marino, Moldavija, Malta i rival iz naše grupe, koji nas je nadigrao u Jerevanu, Armenija. Mi ćemo i dalje s podsmijehom pričati o tim reprezentacijama, ali to je naše trenutno društvo..." 
  
B92 također je razočaran zalaganjem srbijanskih reprezentativaca. 
  
"Ponovno se pokazalo da je odnos prema reprezentaciji najveći problem naše nacionalne selekcije i da status zvijezde u klubu ne garantira uspjeh u srpskom dresu. Pravi primjer je Cristiano Ronaldo, koji je i pored toga što nije postigao gol, pokazao kako treba igrati za dres s državnim grbom. Često se vraćao u odbranu i pomagao saigračima, a u isto vrijeme bio veoma opasan u napadu." 
  
"Sve dalje od Francuske", naslov je Politike, koja ističe da je pogled na tabelu grupe sramotan. 

 Do kraja kvalifikacija ostala su još četiri kola, a u sljedećem Srbija u junu gostuje u Danskoj kod drugoplasirane reprezentacije ove grupe. Pobjeda je apsolutno imperativ, ukoliko Orlovi žele u Francusku. 

Učitaj još novosti