04. 05. 2024 - 22:51
Borac cijeli meč igrao s igračem više i pobijedio GOŠK,...
907
Shares
Borac cijeli meč igrao s igračem više i pobijedio GOŠK, spasila ga velika greška sudije

Borac cijeli meč igrao s igračem više i pobijedio GOŠK, spasila ga velika greška sudije

04. 05. 2024 - 22:51
0
Shares

Nogometaši Borca stigli su do još jedne pobjede uz grešku sudija koja im je išla na ruku, a ovaj put su u 30. kolu Wwin lige BiH savladali GOŠK sa 3:1 na domaćem terenu u Banjoj Luci.
Cijelu utakmicu je Borac igrao s igračem više jer je nogometaš gostiju Filip Račić, inače posuđeni igrač Borca, isključen od sudije Dražena Marića već u 3. minuti meča, a brojčanu nadmoć je Borac iskoristio tek u finišu poluvremena.

Igrala se 44. minuta kada je Jakov Blagaić nakon lijepe akcije domaćina pogodio za 1:0.

Na startu drugog dijela, u 53. minuti, Borac preko Lukića duplira svoju prednost na 2:0, ali nisu se gosti predavali s desetoricom i u 57. minuti smanjuju na 2:1.

Sacha Marasović je lijepo uposlio tada Gabrijela Čoku, koji kroz noge Marka Miloševića šalje loptu u gol za 2:1, ali u finišu sudije nisu dozvolile GOŠK-u da ugroze pobjedu Borca.

U 72. minuti je u kolosalnu priliku za postizanje gola došao Esmir Hasukić, koji je u situaciji jedan na jedan s golmanom mogao poravnati na 2:2, ali suludu odluku donio je pomoćni sudija Sreten Udovičić.

Dosudio je ofsajd i tako osujetio napad Gabeljana koji je mogao donijeti poravnanje, iako je bilo potpuno jasno da nedozvoljene pozicije nema.

Samo četiri minute poslije ove situacije Borac preko Hrelje stiže do trećeg gola i vodstva od 3:1.

Tada je meč bio gotov i Borac se pobjedom dodatno približio osvajanju titule jer ima pet bodova više od Zrinjskog, tri kola prije kraja.

GOŠK ostaje deveti s 32 boda, pet bodova više od Tuzla Cityja koji je u zoni ispadanja. U narednom kolu Gabeljani dočekuju Zrinjski, Borac će prvo u Mostaru igrati prvi meč finala Kupa sa Zrinjskim, a onda gostuje Tuzla Cityju u 31. kolu lige.

Rezultat i strijelci:

Borac - GOŠK 3:1 (Blagaić 45', Lukić 53', Hrelja 76' / Čoko 57')

(klix.ba)

Učitaj još novosti