14. 04. 2015 - 15:20
Krupne promjene u ABA ligi
907
Shares
Krupne promjene u ABA ligi

Klubovi postaju vlasnici i upravljači

Krupne promjene u ABA ligi

14. 04. 2015 - 15:20
0
Shares

- Klubovi sudionici regionalne košarkaške lige ubuduće će biti vlasnici i upravljači ABA ligi - zaključak je nakon sastanka predstavnika klubova s rukovodstvom te lige u Beogradu.  

Kako se navodi, donesena je odluka da se "u cilju unapređivanja ABA ligi, podizanju njezinog kvaliteta i prilagodbe potrebama i interesima klubova izradi prijedlog normativnih akata u cilju transformacije vlasničke i upravljačke strukture".  

- Dogovorene promjene će za posljedicu imati daljnje unapređenje i modernizaciju ABA ligi, u smjeru jačanja pozicije klubova, kao temeljnih nositelja aktivnosti u ABA ligi. Nova struktura bit će napravljena po ugledu na Euroligu, odnosno vlasnička i upravljačka struktura bit će u rukama klubova. Plan transformacije bit će prezentiran na narednom sastanku Skupštine klubova ABA ligi, odmah po završetku doigravanja, odnosno najkasnije do 15. maja - ističe se u priopćenju.  

Sve promjene moraju biti završene i primijenjene do početka sezone 2015/16, odnosno najkasnije do 15. srpnja 2015. godine za kada je predviđeno ždrijebanje za narednu sezonu. 

- Klubovi ABA lige su uvjereni da će nacionalni Savezi podržati transformaciju ABA ligi / kako bi sačuvali regionalno natjecanje koje je u zajedničkom interesu košarke u regiji - navodi se u priopćenju.  

Ovaj dogovor trebalo bi riješiti problem koji u posljednje vrijeme postoji između FIBA Europe i ULEB-a, odnosno, da definira prohodnost klubova iz regije u Euroligu.

Učitaj još novosti