15. 04. 2015 - 16:52
Đoković najbolji sportista na svijetu
907
Shares
Đoković najbolji sportista na svijetu

Laureus

Đoković najbolji sportista na svijetu

15. 04. 2015 - 16:52
0
Shares

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković po drugi put u karijeri je osvojio nagradu Laureus za najboljeg sportistu na svijetu, objavljeno je na ceremoniji u Šangaju.

Đoković je Laureus nagradu za 2014. godinu zaslužio trijumfom na Wimbledonu, pobjedama na još šest turnira i povratku na prvo mjesto na ATP listi.

"Protekla sezona je bila jedna od najboljih u mojoj karijeri, ostvario sam velike uspjehe, ali moram da istaknem da to nije bila isključivo moja zasluga. Veliku zahvalnost dugujem svom timu koji mi je mnogo pomogao i bez koga ne bih bio ovo što jesam. Hvala Laureusu, instituciji koja okuplja sportske legende, i koja brine o mladima širom svijeta. Sport je zaista inspiracija i motivacija za mnoge od nas i jezik koji svi razumijemo i volimo. Sport je često ohrabrenje za djecu da vježbaju i sanjaju. Ali, to nisu samo trofeji i medalje, već takmičenje i nadogradnja kao put ka boljim pojedincima i boljem društvu", rekao je Đoković. 

Đoković je prije tri godine osvojio svoj prvi Laureus, a sada je slavio u još jačoj konkurenciji. Pored Novaka, za nagradu su bili nominovani i najbolji fudbaler svijeta Cristiano Ronaldo, šampion Formule 1 Lewis Hamilton, svjetski rekorder u skoku motkom Francuz Renaud Lavillenie, šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Marc Marquez, kao i prvi golfer svijeta Rory McIlroy. 

Učitaj još novosti