16. 04. 2015 - 23:00
Napolitanci protutnjali Wolfsburgom, Sevilla preokretom do pobjede
907
Shares
Napolitanci protutnjali Wolfsburgom, Sevilla preokretom do pobjede

Liga Europe

Napolitanci protutnjali Wolfsburgom, Sevilla preokretom do pobjede

16. 04. 2015 - 23:00
0
Shares

Odigrane su prve četvrtfinalne utakmice Lige Europe, a utisak večeri je iznenađujuće ubjedljiva pobjeda Napolija na gostovanju u Wolfsburgu. 

Fudbaleri Napolija napravili su ogroman korak ka plasmanu u polufinale Lige Europe, nakon večerašnje sjajne partije na gostovanju ekipi Wolfsburga.

Napolitanci su slavili rezultatom 4-1 i bilo bi pravo čudo ako bi u revanšu pred svojim navijačima dozvolili njemačkom predstavniku da im tu prednost ugrozi.

Međutim, prvi gol Higuaina u 15. minutu je podigao dosta prašine u javnosti, jer je Argentinac prethodno igrao rukom, bio je i u ofsajdu, a sudija sve to nije vidio.

Gol je priznat, Napoli je tada poveo i od tog trenutka je počeo pravi potop ''Vukova''.

Samo osam minuta kasnije, Higuain je asistirao Mareku Hamšiku, koji duplira prednost Napolija, za velikih 2-0.

Tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme, a u nastavku još veći šok za domaće navijače. Prvo je Hamšik u 64. minutu postigao svoj drugi gol na ovom meču, a ekipu Wolfsburga je dotukao Gabiadini u 74. minutu, na asistenciju Insignea - 0:4!

Do kraja, domaći su uspjeli da postignu samo počasni gol. Isplatio se ulazak Niclasa Bendtnera u drugom poluvremenu, koji je odlično ispratio akciju Perišića i sa nekih sedam-osam metara poslao loptu u mrežu - 1:4.


Za to vrijeme u Sevilji, Zenit je dugo vodio, ali na kraju preokret Španaca, za konačnih 2-1. Gosti iz Sankt Petersburga su poveli u 29. minutu  golom Rjazanceva, koji je iskosa sa lijeve strane, iz dva pokušaja zatresao mrežu domaćih, a na izjednačenje Seville se čekalo sve do 73. minuta, kada je Carlos Bacca savladao Lodigina.

 

To je bila najava trijumfa domaćih, a pobjedonosni gol za Sevillu postigao je Denis Suarez u 88. minutu, za konačnih 2-1.

Fiorentina je u posljednjim trenucima izbjegla poraz u Kijevu od domaćeg Dinama - 1:1!

Vodstvo Kijevljanima donio je Lens u 36. minutu, prelijepim golm sa dvadesetak metara. Minimalnu prednost su domaći održavali sve do nadoknade vremena, kada je Babacar postavio konačnih 1-1.


Najmanje atraktivan duel, meč između belgijskog Brigea i ukrajinskog Dnipra, jedini je okončan bez golova - 0:0.
Učitaj još novosti