17. 04. 2015 - 06:31
CSKA i Fener na korak do Final Foura
907
Shares
CSKA i Fener na korak do Final Foura

Euroliga

CSKA i Fener na korak do Final Foura

17. 04. 2015 - 06:31
0
Shares

CSKA i Fenerbahče zadržali su prednost domaćeg parketa s dvije pobjede nad Panathinaikosom i Maccabijem i tako su došli na korak od plasmana u polufinale...

CSKA lakše od očekivanja do 2-0

Panathinaikos je u dva susreta u Moskvi potpuno razočarao. Iako je i prije početka polufinalne serije bilo jasno da će Moskovljani biti veliki favoriti i da bi njihovo ispadanje bila senzacija, ipak se očekivao nešto jači otpor Panathinaikosa. U dva susreta u Moskvi Atinjani su izgledali izgubljeno i nekonkurentno i ubilježili su dva visoka i zaslužena poraza.

Nakon poniženja u prvom susretu, jednako su prošli u drugom u kojem ih je CSKA u posljednjim minutama ipak malo poštedio jer je prema viđenom na parketu moglo biti lakoćom 30+ za domaćina. Završilo je 100:80, Rusi su jednostavno bili bolji i njihova pobjeda u nijednom trenutku nije bila pod znakom pitanja. Kako stvari stoje, Panathinaikos će bez obzira na vrući domaći teren, biti sretan ako uhvati ijednu pobjedu.

Weems je ubilježio 20 poena (8/12), a po 16 su dodali Nando de Colo (6/10) i Andrej Kiriljenko (6/9). Kod gostiju Vasilis Charalampopoulos ubilježio je 14 poena (5/5), po 13 su dodali Nikos Pappas (6/11) i James Gist (4/7) dok je Antonis Fotsis bio na 12 poena (4/7) i pet skokova.

Fenerbahče rano do prednosti, Maccabi bez odgovora

Fenerbahče je s puno energije ušao u drugu utakmicu četvrtfinalne serije, brzo stekao visoku prednost i zatim mirno zaključio posao. Često se kaže da je druga utakmica ključna i ko slavi u utakmici broj dva, ima velike šanse za pobjedu. Posebno ako taj povede s 2-0 kao Fenerbahče u ovoj seriji.

Maccabi cijele sezone pokazuje veliku nekonstantnost, imao je fantastičnih izdanja, ali i loših, a ova utakmica ipak je bila bliža tom donjem pragu. Nakon što se rano odvojio, Fenerbahče je bez problema održavao prednost i potpuno zasluženo došao do vodstva 2-0 u seriji u kojoj su stručnjaci predviđali da će ključ biti prednost domaćeg parketa.

Najefikasniji kod Turaka bio je Andrew Goudelock s 19 poena (7/15), Semih Erden dodao je 12 poena (6/6) i šest skokova, Nemanja Bjelica uhvatio je 15 skokova, a Luka Žorić je za 15 minuta ubacio tri poena (1/1). Kod gostiju Jeremy Pargo ubacio je 16 poena (6/13), a Brian Randle 13 poena (6/15) uz po pet skokova i osvojenih lopti.

Učitaj još novosti