18. 04. 2015 - 12:27
Hitzfeld: Klopp je idealan trener za Bayern
907
Shares
Hitzfeld: Klopp je idealan trener za Bayern

Trofejni trener Bavaraca smatra

Hitzfeld: Klopp je idealan trener za Bayern

18. 04. 2015 - 12:27
0
Shares

Evropski mediji počeli su sa nagađanjima gde će Jurgen Klopp nastaviti karijeru, a vjeruje se da najveće šanse imaju Manchester City i Milan.

"Građani" planiraju da se zahvale Manuelu Pellegriniju, dok će lombardijski klub, uprkos najavama potpredsjednika Adriana Galijanija da je zadovoljan radom Filippa Inzaghij, mjenjati šefa stručnog štaba, prenosi portal Goal.

Bivši selektor Švicarske Ottmar Hitzfeld, jedini čovjek uz Juppa Heynckesa, Carla Ancelottija i Josea Mourinha koji je sa dva različita kluba osvajao Ligu prvaka, iznio je zanimljivu tvrdnju da bi trener Borussije iz Dortmunda trebalo da pređe u Bayern Minhen i da tu ne bi ništa bilo čudno. 

Hitzfeld je bio trener Dortmunda od 1991. do 1997. godine, Bayerna od 1998. do 2004. i u sezoni 2007/2008. 

"Guardiola ima ugovor sa Bayernom, ali je moguće da će na kraju sezone, i u slučaju da osvoji sva tri trofeja, reći da mu je potrebna pauza. Ne vidim problem u eventualnom prelasku Kloppa u Bayern. Treneri su radnici i za to primaju platu. Ako se otvori mjesto u Bayernu, naravno da će Klopp biti kandidat. Ubjeđen sam da bi bio uspješan na klupi Bavaraca", smatra on. 

Hitzfeld smatra da bi pogodan za Bayern bio i trenutni šef struke Borussije Monchengladbach Lucien Favre. 

"On je favorit da pređe u neki od vrhunskih klubova. Što se tiče Bayerna, mislim da bi se tu odlično uklopio. Ipak, mislim da bi trebalo da ostane još godinu-dvije u Borussiji. Tim još treba da se razvije", zaključio je Hitzfeld.

Učitaj još novosti