21. 04. 2015 - 15:08
Strpljivi vlasnici Liverpoola: Rodgers je važan dio...
907
Shares
Strpljivi vlasnici Liverpoola: Rodgers je važan dio dugogodišnje strategije

DOBIJA NOVU ŠANSU

Strpljivi vlasnici Liverpoola: Rodgers je važan dio dugogodišnje strategije

21. 04. 2015 - 15:08
0
Shares

Uprava fudbalskog kluba Liverpool nema namjeru otpustiti trenera Brendana Rodgersa, prenijeli su danas britanski mediji.

List Liverpool Echo prenio je da će uprava kluba izaći u susret Rodgersovim željama po pitanju ljetnjeg prijelaznog roka, uprkos tome što će klub i treću godinu uzastopno završiti bez trofeja, iako je u ekipu prošlog ljeta uložena značajna svota novca.
 
Poslije 33 kola u Premijer ligi Liverpool zauzima peto mjesto na tabeli sa 57 bodova, 19 manje od vodećeg Chelseaja.

Kako navodi list, vlasnici Liverpoola, Fenway grupa iz Bostona, ne planira mijenjati trenera, pošto 42-godišnjeg Rodgersa smatraju važnim u dugogodišnjoj strategiji.

"Vlasnici će na kraju sezone analizirati rezultate i osim ako se sljedećeg meseca ne dogodi nešto značajno u Bostonu, Rodgersu će biti pružena šansa da nastavi posao u Liverpoolu", naveo je list.

Redsi su u nedjelju izgubili od Aston Ville sa 1:2 u polufinalu FA Cupa, pa su mediji spekulisali da će Rodgers na kraju sezone napustiti Anfield, a kao njegova zamjena pominje se trener Borussije iz Dortmunda Jurgen Klopp, koji će na kraju sezone napustiti taj klub, piše Beta.

Razočaravajući rezultati u još jednoj sezoni po Liverpool, svakako će usloviti promjene u igračkom kadru, već je najavljeno da bi gotovo desetorica prvotimaca mogla napustiti klub. Ipak, očito će kapiten Henderson i menadžer Rodgers dobiti povjerenje rukovodstva. 

Medijima je tokom jučerašnjeg dana prostrujala informacija da je Jurgen Klopp izrazio želju da se oproba upravo u Liverpoolu, te da ne bi odbio ponudu koja bi stigla sa Anfielda. 
 
Ipak, do nje neće doći očito, ali Premijer Liga i dalje ostaje destinacija koja se pominje kao primarna naredna za njemačkog stratega. 
 
Međutim, izvori bliski Arsenalu javljaju da rukovodstvo londonskog tima ozbiljno razmatra mogućnost da se ovog ljeta zahvali Arseneu Wengeru na dugogodišnjoj saradnji i na klupu svog tima dovede harizmatičnog Kloppa. 
 
Najveći hipster u fudbalu će biti vrela tema ljeta, u to nema sumnje. 

Učitaj još novosti