21. 04. 2015 - 19:42
Poznata sudbina Guardiole nakon utakmice sa Portom
907
Shares
Poznata sudbina Guardiole nakon utakmice sa Portom

Trener bavarskog kluba

Poznata sudbina Guardiole nakon utakmice sa Portom

K. D.
21. 04. 2015 - 19:42
0
Shares

Ako Bayern Munchen ne uspije savladati Porto pred svojim navijačima na Allianz Areni i izboriti plasman u polufinale Lige prvaka, trener Bavaraca Pep Guardiola vrlo lahko bi se mogao odlučiti na odlazak iz Münchena.

"Guardiola je trener koji je navikao pobjeđivati pa se vrlo teško miri s porazima. Jasno je da će, ukoliko Bayern ispadne u četvrtfinalu Lige prvaka od Porta, Guardiola biti nezadovoljan, ali on je veliki trener, zna biti samokritičan i realan, zna prepoznati i priznati protivnikov uspjeh.", kaže Perarnau, autor knjige 'Herr Pep', izvrstan poznavalac lika i djela Bayernovog trenera.

Sada protivnika jako dobro poznaje, trener Porta Julen Lopetegui stari je prijatelj, zajedno su igrali za Barcelonu između 1994. i 1997. godine. I takav Porto dolazi u München s prednošću 3:1 iz prve utakmice. A Bayern i dalje ima velikih problema s povrijeđenim igračima, Robben, Ribery, Schweinsteiger, Alaba...

Atmosfera u klubu je narušena, posebno nakon što je cijeli doktorski tim, na čelu s doktorom Hans-Wilhem Müller-Wohlfahrtom podnio ostavke.

"Ne vjerujem da je Guardiola imao uticaja na to. Njega nikada nisu zanimale takve unutar klupske borbe za vlast i moć, ni u Barceloni ni u Bayernu. Njega zanima samo da li je njegova ekipa spremna i konkurentna.", rekao je Perarnau.

Učitaj još novosti