22. 04. 2015 - 12:01
Ultimatum za Ancelottija: Ukoliko ne postigne sljedeće,...
907
Shares
Ultimatum za Ancelottija: Ukoliko ne postigne sljedeće, Talijan dobija 'nogu'!

GOAL DOZNAJE:

Ultimatum za Ancelottija: Ukoliko ne postigne sljedeće, Talijan dobija 'nogu'!

22. 04. 2015 - 12:01
0
Shares

Dvoboj u kojem će Real Madrid ugostiti gradskog rivala Atletico u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka zapravo je 'biti ili ne biti' za stratega kraljevskog kluba Carla Ancelottija.

S Talijanom na čelu, Real Madrid je osvojio četiri trofeja u 2014 - redom: Kup kralja, Ligu prvaka, europski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo, ali 2015. je mnogo teža godina za Ancelottija. Barcelona vodi u Primeri, a situacija pred uzvrat četvrtfinala Lige prvaka u najmanju je ruku složena za Real, jer Atletico nisu savladali u sedam posljednjih utakmica.

Posljednji dvoboj u tom nizu bio je remi bez pogodaka na Vicente Calderonu prošlog utorka u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka, gdje Real nije uspio iskoristiti svoj pritisak i prilike za pogotke kako bi stekli prednost pred uzvrat.

Nadalje, 55-godišnji strateg je u toj utakmici imao sve igrače na raspolaganju, ali sada će mu nedostajati čak četiri važna prvotimca: Gareth Bale, Luka Modrić i Karim Benzema su ozlijeđeni, dok će Brazilac Marcelo pauzirati zbog zarađenih kartona.

Unatoč tim poteškoćama, Goal.com doznaje kako će Real Madrid tražiti novog trenera ovog ljeta ako ispadnu od Atletica, bez obzira na to što će se događati u posljednjih šest kola Primere.

U prvenstvu Real za Barcom zaostaje dva boda, a pred kraljevima su teški ispiti na gostovanju kod Seville, kod kuće s Valencijom, te u Vigu kod Celte, dok se Barceloninim najtežim ispitom do kraja čini gradski 'derbi' s Espanyolom kojeg je društvo s Camp Noua pobijedilo u posljednjih šest prvenstvenih susreta, a posljednja prvenstvena pobjeda Espanyola datira iz veljače 2009.

Predsjednik Reala Florentino Perez demantirao je svojedobno napise kako će Ancelotti biti smijenjen ako kraljevski klub izgubi od Barce u posljednjem El Clasicu (gdje su na kraju i poraženi), no tom prilikom nije potvrdio Talijanov ostanak i nakon ljeta. Kao i prošle sezone kada se taj ogled dogodio u finalu, o Ancelottijevoj će sudbini odlučiti susret s Atleticom u Ligi prvaka.

"Nedostaju nam neki veoma važni igrači, no jednostavno je nemoguće biti motiviran više nego što smo mi sada. S ozljedama moramo živjeti. Događalo se već u prošlosti i to neće narušiti naše samopouzdanje", rekao je Talijan na pressici prije utakmice, dodavši na kraju:

"Imamo najbolju momčad na svijetu".

To razmišljanje dijeli i klupska uprava te ako Real još jednom ne uspije savladati Atletico, Ancelotti zna da opravdanja neće doći u obzir. Kraj sezone u tom će slučaju značiti i rastanak s Madridom.

Učitaj još novosti