24. 04. 2015 - 14:39
Šta se dešava sa Atletico Madridom?
907
Shares
Šta se dešava sa Atletico Madridom?

ZABORAVILI NAPADATI

Šta se dešava sa Atletico Madridom?

24. 04. 2015 - 14:39
0
Shares

Prolasci u četvrtfinale Lige prvaka dvije godine zaredom ne mogu i ne bi smjeli sakriti činjenicu kako Atletico Madrid nije zaslužio ostvariti plasman u polufinale najelitnijeg fudbalskog takmičenja ove sezone.

Izabranici Diega Simeonea protratili su 180 rastužujućih minuta i priliku da se još jednom nađu među četiri najbolja tima u Evropi.

Prosto je nemoguće otići tako daleko u takmičenju poput Lige prvaka samo uz borbenost i odlučnost. Sve od početka 2015., sa izuzetkom razbijanja komšija 4-0 u madridskom derbiju, Atletico se toliko uživio u ulogu koju su mu udijelili brojni fudbalski analitičari da je jednostavno zaboravio napadati. Odbrana se vratila na zadovoljavajući nivo, ali danas, kada se konačno pojave u protivničkom šesnaestercu, oni stvaraju vrlo malo prilika, piše "Marca".

Ubojito zračno oružje je postala njihova jedina opcija u napadu. Gamezovi ubačaji iz auta su dodani u strašni arsenal, ali malo po malo, Atletico je zaboravio ostale metode koje su učinile ovu ekipu fantastičnom. Današnji Atletico rijetko napada po boku, a čini se kako je Koke više zaokupljen uništavanjem nego kreiranjem.

Pad u formi Mandžukića i rijedak doprinos Torresa i Jimeneza ostavili su Griezmanna samog u špicu. Francuz je odlično reagirao, ali je još uvijek previše mlad i neiskusan da preuzme ulogu lidera u ekipi.

Sve u svemu, Simeone je postavio zid i odlučio čekati prekide, ali u danima poput srijede protiv Real Madrida, to jednostavno nije dovoljno.

Učitaj još novosti